Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei va lansa începând de săptămâna viitoare un comparator pentru preţul gazelor pentru consumatorii casnici

0
1346
Gaze
Gaze

Comparatorul va fi valabil pentru tot teritoriul ţării unde există serviciul de alimentare cu gaze, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energie (ANRE), într-o dezbatere pe tema liberalizării pieţei gazelor.

“Noi venim în întâmpinarea schimbării furnizorului în zona casnică. În acest moment am finalizat comparatorul de preţuri. Acesta este în testare şi în luna aprilie va fi pus pe site. Probabil că de luni va putea fi funcţional”, a arătat Havrileţ.

Potrivit acestuia, comparatorul va permite consumatorilor să vadă care sunt toţi furnizorii care îi pot livra gaze şi ce oferte au aceştia.

“Introduci datele de contact, în sensul în care precizezi unde este locul de consum, localitatea, suprafaţa pe care o încălzeşti şi automat îţi apar toate ofertele furnizorilor pe care îi obligăm să pună oferta pe site.

De exemplu, în Austria dai codul poştal şi câţi metri pătraţi are apartamentul şi apar 70 de oferte. Îţi dă oferta medie, câte sunt sub medie şi câte peste medie, ca să fie mai uşor de căutat. Şi sunt oferte de toate felurile, cu facilităţi de plată, cu diferite condiţionări şi aşa mai departe. Acest lucru este foarte important. Nici nu se poate închipui o liberalizare pe piaţa casnică fără un comparator de preţuri”, a explicat preşedintele ANRE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here