AUR nu mai are timp

1
6064

De la începutul scandalului care a cuprins ca un foc partidul AUR am refuzat să mă exprim asupra declarării de către acest partid a Holocaustului ca fiind o temă de studiu minoră, numai bună de ignorat de către elevii și profesorii cetății. Mi s-a părut absolut imposibil pentru un partid parlamentar din secolul XXI să facem, noi ceilalți educați în secolul XX, alfabetizare și gramatică. Mai ales să facem educație despre ce înseamnă Holocaustul și despre imposibila uitare a acestei crime abisale.

Iată că trebuie să intervin și să transmit un mesaj simplu și clar acestui partid. O fac din calitatea profesionistului care a scris 10 de pagini de profil pentru fiecare dintre cei cinci principali leaderi ai acestei formațiuni politice, regăsite astăzi în mapele de studiu politic în trei capitale ale lumii occidentale. O fac din calitatea mea unică de cunoscător fin și exigent critic al fenomenului de securitate din România și regiune. Ca partid nu mai aveți timp decât să vă cereti scuze pentru insultă și să părăsiți scena politică.

Domnilor Tîrziu și Simion, alături de celebra doamnă Șoșoacă, nu mai aveți nici un cec în alb. Atunci când nu mai sunteți în stare să vă educați instinctul ”clasic” antisemit, atunci când proferați minciunile absurde ale unui obscurantism nativist și tribal, tocmai atunci trebuie să vă dați seama că nu mai aveti timp.

Transmiteam acum numai șase luni, prin voce autorizată și în public un mesaj internațional, simplu și ferm, confirmat de starea de atunci a țării: că aveti dreptul la o șansă politică. Mesajul era clar, aveați o șansă unică, pe care nici Vadim Tudor nu a avut-o, aceea de a deveni responsabili cetățeni români. Acest lucru însemna eliminarea nativismului sectar, radierea identității tribal-sinucigașe, distrugerea microbului cărților arse, exorcizarea influențelor cavalerilor pe cai înspumați, cu sabia îndreptată împotriva necredincioșilor. Nu ați făcut-o, din contră ați construit un mesaj de ură și intoleranță.

La apariția blestematului comunicat, care pentru un specialist ca mine dezvăluie mecanismul natural antisemit gregar după care vă conduceți politica de rupere a națiunii române de istoria sa și de drumul său contemporan, am realizat că cecul în alb pe care l-ați primit atunci, în august 2021, a fost efectiv pierdut. Creditul v-a fost anulat. V-ați distrus orice șansă să existați politic, deși, pentru moment, veți urca pe valul simpatiei populare. Pentru dumneavoastră AUR, anul 2024 nu va însemna victoria, ci dizgrația absolută. Lumpen politica vă așteaptă ca și permanentă anatemă.

Umblați în țară ca disperații să adunați semnături pentru demiterea președintelui. Vă atrag atenția că această acțiune nu are nici cea mai mică șansă de reușită, pentru că un eventual succes al dvs înseamnă victoria antisemitismului și naționalismului de tip sectar, al xenofobiei autarhice.  Iar acest lucru nu se poate permite. Victoria dvs înseamnă frângerea destinului României.

Doriți demiterea unui președinte pentru că este român de origine germană, așa cum cereți să nu se studieze Holocaustul în școală pentru că urâți românii de origine evreiască. Căci da, evreii uciși din teritoriile României sub Antonescu, sau din cele răpite samavolnic erau cetățeni români conform oricărei reguli civilizate ale unui stat european. Dvs cei de la AUR doriți să nu se studieze uciderea românilor, pentru că în viziunea dvs tribală dacă nu pupă o cruce, acela sau aceea nu este român. Falsă și criminală ideologie reprezentați și promovați. Mecanismul dumneavoastră de cruciați ai urii seamănă perfect cu limbajul umilirii femeii și minorarea rolului ei în societatea umană, de către nevolnici pierduți ai bisericii naționale. Nu am auzit un cuvânt de protest din partea AUR când mamele noastre, femeile noastre, surorile și fiicele noastre au fost insultate de neaveniți cocoțați în stranele strămoșești, vorbind de tradiții și exultând misoginismul național.

Legătura dintre incultură, neiubirea de țară și naționalismul sectar, antisemitismul putrid și misoginismul religios este nu numai vădită, dar pe atât de toxică pentru societatea românească și statul român.

Un celebru și mult mai educat ca dvs politician francez, Jean-Marie Le Pen, a eșuat în psihopatia sa de a salva o Franță autistă, înrămată în galeria de cristal de la Versailles, naționalistă și antisemită. Știți de ce domnule Simion? Pentru că într-un interviu a spus ca Holocaustul este un element minor al celui de-al doilea război mondial. Atunci, în acea secundă timpul nu a mai avut răbdare cu Le Pen și acoliții săi.

Ca atare, orice victorie a dumneavoastră, domnilor și doamnelor de la AUR, este o înfrângere a României și a națiunii române. Pentru dvs, timpul politic a încetat să mai existe atunci când ați scris că Holocaustul este o temă minoră a istoriei României, deci nu trebuie să fie studiată. V-ați continuat atacul antisemit denumind studiul Holocaustului ca fiind experiment ideologic asupra copiilor din România. Nu, domnilor și doamnelor de la AUR, Holocaust nu este ideologie, ci adevăr fundamental al istoriei României și mondiale. El a existat, au murit 6 milioane de evrei, copii, batrâni, tineri, femei și bărbați. A fost cea mai cumplită, organizată și metodică formă de anihilare a unui întreg popor, a unei întregi culturi și civilizații. La scara istoriei nu se cunosc alte exemple.

Experimentul ideologic sunteți dvs, cei de la AUR.  Fiind natural antisemitiți ați ieșit din orice timp al istoriei de astăzi a României. Ca atare cei care v-au creat în laboratoarele imunde ale urii, ale ignoranței, ale trădării de țară (a fi antisemit, a fi misogin, a fi xenofob, a promova ura de rasă, toate acestea înseamnă să trădezi România și națiunea română) trebuie să vă retragă imediat de pe piața experimentelor din ultimii 30 de ani. Timpul dvs s-a terminat.

1 COMMENT

  1. Un articol abisal, dezamagitor pentru o astfel de redactie: una este oroarea Holocaustului, alta este studierea obligatorie a unei materii, care poate influenta media unui candidat la o institutie de invatamant.

    Holocaustul este inca in curs de cercetare ca amploare a crimei in masa, ca identificare a vinovatilor, unii dintre ei condamnati abia anul trecut, dupa cautari si proceduri indelungate. Cu siguranta, o atrocitate la nivelul exterminarii indienilor din Americi, a aborigenilor din Australia, a africanilor din Rwanda, Burundi, Zimbabwe, a asiaticilor din Cambodgia…

    Istoria evreilor este des punctata de prigoane, fie in Europa medievala, fie in Orient. Prigoane au mai fost si impotriva romilor si impotriva altor etnii, asa cum discriminarea unei rase continua si azi, desi sclavagismul a fost, teoretic, abolit in secolul XIX, iar in anii 1960-1980 inca aveam stiri despre crimele KKK si ale regimului de apartheid din Africa de Sud.

    Istoria este importanta. Exagerarile se intorc impotriva celor care le promoveaza. In tacere, in loc sa atraga simpatie, atrag resentimente. Scopul ar trebui sa fie luarea aminte si evitarea unor astfel de crime in viitor. Orice incurajare a urii, prin inducerea unor obligatii impovaratoare, prin spoliere, blamare, injosire sau alta forma de atac, coboara la nivelul pe care il acuza, reprosandu-le altora…

    P.S. Atentie la tehnoredactare… sper ca de acolo provine eroarea din randul `”Transmite-am acum numai șase luni…” cu care incepe paragraful al patrulea. Corect este “Transmiteam”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here