Au fost aprobate 500 de investiţii prin Fondul de Dezvoltare, cu valoare de peste 6 miliarde lei

0
866
Fondul de Rezervă al Executivului

Premierul Vasilica Dăncilă anunţă că numărul proiectelor care urmează să fie finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii crescut la 500, valoarea acestora depăşind 6 miliarde lei.

„Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pus la dispoziţia comunităţilor locale se bucură de largă apreciere. Au fost depuse până acum circa 3.600 de proiecte în domeniile infrastructurii de transport, apă şi canalizare, înfiinţarea şi extinderea reţelelor de gaze sau construcţia de şcoli şi grădiniţe.

După ce în prima etapă am aprobat 116 proiecte, acum am ajuns la 500 investiţii aprobate, a căror valoare depăşeşte 6 miliarde lei”, a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că urmează semnarea contractelor de finanţare, astfel încât aceste investiţii să înceapă în perioada imediat următoare.

„Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va continua analiza, urmând ca şi alte proiecte să fie depuse şi să fie aprobate până la nivelul plafonului de contractare de 10 miliarde lei pentru acest an”, a afirmat Dăncilă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here