Assicurazioni Generali SpA, al treilea asigurător european, ia în considerare concedierea a 8.000 de angajați pe plan global, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul

0
1796
Assicurazioni Generali SpA

Personalul din Italia nu va fi afectat, au precizat sursele. Reprezentanți Generali nu au comentat informația. Majoritatea veniturilor și câștigurilor companiei de asigurări sunt realizate în Italia, Franța și Germania.

Au dezmințit zvonurile unei fuziuni

Luna trecută, Philippe Donnet, șeful Assicurazioni Generali SpA, a dezmințit informațiile privind fuziunea cu societatea AXA sau cu orice altă companie. Speculațiile privind o fuziune între cele două companii de asigurări s-au intensificat în ultimele luni. Câștigurile asigurătorilor europeni sunt în declin din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor, care afectează veniturile din investiții, iar concurența pune presiune pe prețuri.

78.000 de angajați

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here