Asociaţia pentru Economia Digitală solicită ministrului Transporturilor o consultare publică referitoare la platformele de ridesharing

0
588

Coaliţia pentru Economia Digitală, care reprezintă principalele companii de ridesharing şi e-hailing din România, Uber, Clever şi Bolt, a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, printr-o scrisoare, convocarea de urgenţă a unei consultări publice pentru a discuta propunerile referitoare la reglementarea industriei de ridesharing, au transmis, pentru News.ro, surse din piaţă.

”Asociaţia Coaliţia pentru Economia Digitală, organizaţie independentă care reprezintă principalele companii de ridesharing şi e-hailing din România, vă solicită convocarea de urgenţă, pentru data de luni, 3 iunie, a Comisiei de Dialog Social pentru a discuta propunerile pentru Ordonanţa de Urgenţă care va reglementa industria de ridesharing”, se arată în scrisoare.

Asociaţia consideră acest demers necesar din partea ministerului prin prisma situaţiei din trafic, unde peste 100 de şoferi au ajuns să fie sancţionaţi prin ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, timpii de aşteptare pe cele trei aplicaţii sunt extrem de mari, de peste 4 ori media unei zile normale şi sunt din ce în ce mai puţini şoferi care să onoreze solicitările venite de la utilizatori.

”În acelaşi timp, vă reamintim că petiţia pe care am iniţiat-o în urmă cu 10 zile, are peste 400.000 de semnatari care susţin reglementare cât mai urgentă a serviciilor de transport urban alternativ. Este nevoie de parcurgerea cât mai rapidă a paşilor legali pentru ca această ordonanţă să intre în vigoare şi ea să înceapă să-şi producă efectele. Consecinţele lipsei unui cadru legislativ care să reglementeze acest domeniu sunt în continuare cât se poate de dramatice”, se arată în scrisoare.

Asociaţia crede că intervenţia directă a ministrului este esenţială pentru soluţionarea crizei.

Coaliţia a transmis, în această lună, că proiectul de OUG, care reglementează platformele de ridesharing, detaliază un proces complex de autorizare şi verificare a platformelor, asemănător cu cel din industria de taxi, dar, cu toate acestea, patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziţie vehementă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here