ASIGEST, primul broker de asigurări din România, a aniversat 25 de ani

0
891

Aseară, în prezența Alteței Sale Regale, Principele Radu, a vicepreședintelui ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), Dl. Cristian Roșu, a fondatorilor și reprezentanților ASIGEST Group, dar și a peste 200 de invitați, ASIGEST – primul broker de asigurări din România – a sărbătorit împlinirea a 25 de ani pe piața din România

ASIGEST este primul broker din România care a desfășurat începând cu anul 1994 o activitate exclusivă de consultanță și intermediere în asigurări. Iar anul acesta a sărbătorit împlinirea celor 25 de ani de la înființare printr-un eveniment festiv, de amploare, la care au participat peste 200 de persoane, lideri din piața de asigurări, organizații profesionale, parteneri din afara țării, clienți și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai Casei Regale a României.

Am început într-o perioada de pionierat a serviciilor în general în Romania, iar cel de brokeraj de asigurări era de departe cel mai puțin cunoscut.

Într-o piață încă foarte tânără, acest prim eveniment ce marchează 25 de ani de activitate reprezintă o bornă importantă în istoria pieței de asigurări din România”, a declarat  Antonio Souvannasouck, CEO-ul ASIGEST și actualul președinte PRBAR (Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare).

 „Primul birou al ASIGEST a fost într-o garsonieră dublă de pe Batiștei, cu o masina de scris mecanica si cu un un telefon cu disc. Atunci contractele de asigurare aveau 2-3 pagini. Astăzi au 20-30 de pagini. Pe atunci contractele de intermediere aveau trei sferturi dintr-o pagină, iar astăzi  numără și 10-20 de pagini. Îmi aduc aminte și de inspecțiile de risc făcute cu aparatele foto analogice. Astăzi se fac și telematic, cu telefoanele mobile. Daunele, la fel, astăzi se fac telematic. Noi, oamenii suntem, însă, aceiași”, a declarat Antonio Souvannasouck, făcând referire la schimbările prin care a trecut piața de asigurări în ultimii 25 de ani.

Cei 25 de ani ai existenței ASIGEST pe piața de asigurări din România se traduc în peste 32 de distincții primite:  Calitatea colaborării operaționale cu asiguratorii (Gala premiilor UNSICAR), Tradiție și stabilitate (Premiile Brokerilor de asigurare oferite de Xprimm), Calitatea serviciilor  (Premiile pieței asigurărilor oferite de Xprimm) sau Profesionalism în brokeraj (Premiile brokerilor de asigurare oferite de Xprimm).  Mai mult, din anul 2018, ASIGEST este Furnizor al Casei Regale a României.

Alteța Sa Regală, Principele Radu, prezent la evenimentul de aniversare de aseară i-a felicitat pe cei ce lucrează în compania ASIGEST.

25 de ani este o viață de om, iar compania dumneavoastră este alcătuită din oameni, cu suferințe, cu vise, cu neajunsuri, cu limite, cu idealul lor. 25 de ani pentru ei înseamnă altceva decât înseamnă pentru o companie, care are un profil mai degrabă simbolic, decât real. Este, de fapt, vorba despre toți oamenii de care aveți grijă și toți oamenii care deservesc pe oamenii de care aveți grijă. Și pentru ei 25 de ani este o viață întreagă. Tot o viață întreagă este și pentru țara noastră, care atunci în 1994 nu arăta deloc așa cum arată astăzi. Dacă sunteți ca mine, martori ai acelor vremuri, va aduceți probabil aminte de faptul că fiecare pas pe care această companie l-a făcut înspre mai bine atunci, în anii aceia, a costat probabil de 3 sau 4 ori mai mult efort decât costă astăzi, într-o lume care aproape nu-și mai aduce aminte de acele începuturi.”

„Motivul pentru care Casa Majestății Sale a dorit colaborarea cu dumneavoastră nu e doar acela legat de competență sau de încredere, este și faptul că reprezentați o parte din economia românească, din societatea civilă, din inițiativa privată, care nu poate exista fără câteva valori în care Regele Mihai și Majestatea Sa de astăzi cred. Una din aceste valori este spiritul de răspundere. Dumneavoastră nu puteți începe ziua de muncă tratând și neglijând acest aspect. Fără să ai simț de răspundere față de cei pe care îi asiguri nu poți să faci pași înainte, nu te poți bucura de încrederea lor, nu te poți bucura de speranța lor, de faptul că-și pun în mâinile tale tot viitorul lor și al copiilor lor. Dar, cum spuneam, și competența este un punct important. Dacă în viața politică sau în viața publică competența este uneori o virtute care nu conteaza, în lumea voastră este fundamentală, este piatra de temelie a zidirii pe care o ridicați neîncetat. Așa că pentru toate aceste motive, pentru principiile pentru care lucrați și pentru realizările pe care le aveți în plan profesional, mă simt nespus de fericit că am putut să vă stau alături pentru câteva clipe, să vă felicit pentru acești primi 25 de ani și să mulțumesc tuturor musafirilor și rivalilor dumneavoastră, care au venit să vă stea alături într-un spirit atât de sportiv și de frumos de competiție. La mulți ani!”

Cifrele de referință pentru cei 25 de activitate ASIGEST ar trebui interpretate ținând cont că majoritatea clienților odată intrați în portofoliul ASIGEST au devenit fideli principiilor și valorilor brandului:

Clienți unici Persoane Juridice : 52.000

Clienți unici Persoane Fizice : 480.000

Polițe de asigurare realizate: 1.240.000

Prime de asigurare intermediate : 760.000.000 lei

Proprietăți (imobile, masini si utilaje, autovehicule, infrastructura) asigurate în valoare de 110 miliarde lei

ASIGEST Group este prezenta în Italia, Germania, Turcia, Bulgaria, Serbia, Maroc . Asigest România oferă consultanță și servicii în domeniul asigurărilor cu cei peste 200 de angajați și parteneri la nivel național, cu o experienta profesional medie de 17 ani, atât prin unitățile proprii, cât și prin cele ale partenerilor săi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here