ASF a sancţionat societatea Asirom cu aproximativ 5 euro /dosar de daună întârziat la plată, in timp ce autoritatea de supraveghere italiană – de exemplu – aplică firmelor de asigurări amenzi în valoare de 60.000 de euro/fiecare dosar de daună neachitat în termen legal

0
1749
Legea Darii in plata

 trecut situaţia de la Asirom , transmitand că păgubiţii acestei companii întâmpină probleme grave atunci când trebuie să îşi primească despăgubirea, în contextul în care poliţele RCA reprezintă peste 70% din afacerea asiguratorului.

Potrivit unui comunicat de presă al A.S.S.A.I. amenda aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) societăţii de asigurări Asirom reprezintă echivalentul încasărilor acesteia într-o oră şi 45 de minute.

În document se arată: „Dacă raportăm cuantumul amenzii la numărul de aproximativ 9000 de dosare de daună verificate de către ASF şi neachitate de către Asirom conform legii, constatăm că ASF a sancţionat societatea Asirom cu aproximativ 22 lei /dosar de daună întârziat la plată.

În timp ce autoritatea de supraveghere italiană – de exemplu – aplică firmelor de asigurări amenzi în valoare de 60 000 de euro/fiecare dosar de daună neachitat în termen legal, ASF aplică amenzi de 5 euro/dosar de daună neachitat în termen legal”.

Deasemenea, amenzile aplicate persoanelor din conducerea Asirom, reprezintă aproximativ 15% – 35% din veniturile lunare ale persoanelor amendate, conform sursei citate.
ASF a amendat Asirom cu 200.000 lei, în urma controlului inopinat, efectuat între 5 septembrie şi 17 noiembrie 2016.

Conform Autorităţii, tematica controlului a vizat, în principal, modul în care societatea a instrumentat/soluţionat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă şi CASCO auto, a calculat şi a înregistrat rezerva de daună (avizată şi neavizată), precum şi acurateţea şi exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăţi de indemnizaţii/respingeri/prescrieri dosare.

Citeste si  HOȚIE de 23,5 milioane LEI sub „ochii” auditorilor de TOP. BRD Pensii – Group Société Générale de... DELAPIDARE. ASF, tace (și el) și se face că plouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here