„ARTMONKEY”

0
453

Cea mai specială expoziție de pe simezele Galeriei Rotenberg Uzunov: „ARTMONKEY”  by Valera Hrishanin!

„Am început din greșeală să desenez şi-am observat că inspiraţia şi mâna au devenit, treptat, mântuirea mea și un nou sens al vieții.

Am continuat să mă dezvolt în artă și să cuceresc vârfurile, am participat la multe spectacole de talente ucrainene.

Lucrările mele s-au născut într-un atelier de lângă casa mea din Ucraina, dar, după 24 februarie, încă de la începutul războiului, am fost nevoit să-mi părăsesc țara. Nu am avut timp să iau nimic cu mine, doar amintiri şi-o carte veche. Pe paginile căreia am început să desenez.
Așa s-au născut noile mele lucrări și m-am bucurat, că, în ciuda războiului, mi-am vândut picturile și am trimis o parte din bani familiei și prietenilor care au rămas în Ucraina.
Am reușit să-mi trimit lucrările de artă din Ucraina în România, așa că îmi voi putea deschide expoziția personală, dar principalele lucrări vor fi cele pe care le-am creat pe foi dintr-o carte veche, când trăiam într-un hotel din București”.

Acestea sunt doar câteva din cuvintele tânărului artist ucrainean, dar povestea lui pe paginile de hârtie rupte din cărţi sau pe pânză, spun mult mai mult.

În desen îşi distilează emoţiile şi găseşte în artă forma perfectă de exprimare şi reflecţie asupra lumii în care, încă, trăieşte. Realitatea surprinsă în esenţa ei imuabilă sau în dinamica schimbărilor sociale e materia pe care-o transfigurează artistul. Se inspiră din scene şi întâmplări la care ajunge să fie martor.

În cazul în care, vreo superbă operă de artă, v-a cucerit iremediabil, suntem la dispoziția dumneavoastră, prin mijloacele de comunicare, website-ul www.rotenberguzunov.ro, pagina de Facebook, Instagram, e-mail, precum și prin telefon.

Detalii AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here