ArtMark – Picturi suprarealiste și icoane vechi

0
2334
ArtMark - Picturi suprarealiste și icoane vechi

Primele licitații Artmark din luna mai vă propun un mixt de picturi suprarealiste, icoane vechi, obiecte de cult și cărți rare.

Licitația unei colecții suprarealiste (Guttman, Perahim, Ackerman) (Palatul Cesianu-Racoviță, 4 mai, ora 19.30) provoacă prin imagini ce vizează subconștientul și lumea visului. Angrenați încă de la început în “revoluția” dadaistă și în schimbările de paradigmă din prima parte a secolului XX, artiștii români au adoptat cu entuziasm curentele înnoitoare ale avangardei. Din licitație fac parte operele a trei reprezentanți de seamă ai curentului suprarealist: Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman.

Licitația “Imagini ale Sacrului” (Palatul Cesianu-Racoviță, 4 mai, ora 20.00) cuprinde o selecție de icoane, obiecte de cult și cărți rare. Dialog sau monolog, în căutarea sacrului, oamenii și-au înconjurat existența cu multiple imagini și forme de reprezentare care să intermedieze pentru ei dincolo de lumea profană. Fie că este vorba de o “Tora” sau de o psaltire coptă, de un monumental “Corpus Christi” din bronz sau, dimpotrivă, de o umilă icoană pe lemn, toate ne amintesc de această perpetuă căutare și “întruchipare” a divinului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here