Armata UE are nevoie de un cartier general

0
3339
Armata UE

Jean-Claude Junker susține ca armata Uniunii Europene trebuie să dispună de fonduri pentru apărare și aceasta trebuie să se completeze cu NATO.

Uniunea Europeană are nevoie de un cartier general pentru ca armata UE să acționeze ca o forță comună a declarat președintele Jean Claude Junker la Strasbourg.

Bani irosiți în misiuni

Juncker a adăugat că sporirea fondurilor pentru securitatea și stabilitatea UE trebuie să ducă și la stabilirea unui cartier general pentru armata Uniunii Europene. Acum banii se irosesc pe diverse misiuni, a spus Junker. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut ideea crearii unei armate europene, avand in vedere mai ales relatiile din ce in ce mai tensionate cu Rusia. 

Cooperare cu NATO

Junker spune că armata UE ar trebui să se completeze cu cea a NATO. ,,Mai multă apărare în Europa nu înseamnă mai puțină solidaritate transatlantică,, a spus președintele Comisiei Europene. NATO include toate statele UE, cu excepția Austriei, Ciprului, Finlandei, Irlandei, Maltei și Suediei. SUA și Canada sunt de asemenea membre ale Alianței, alături de țări nemembre UE precum Albania, Islanda, Norvegia și Turcia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here