Apple va introduce tastatura cu tehnologie E Ink și taste programabile

0
1545
Apple

Rezervată unei viitoare generaţii de laptopuri avansate, noua tastatură Apple „împrumută” din trăsăturile observate deja alte modele de tastaturi pentru PC, cum este legendara Optimus Maximus, echipată cu ecrane OLED color instalate în fiecare tastă.

Fiind vorba de laptopuri cu design compact, Apple nu ţinteşte chiar atât de sus, substituind ecranele viu colorate cu alternativa E Ink mult mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie.

O chestiune de timp

Avantajul pentru utilizatori este că fiecare tastă va putea avea exact simbolul funcţiei pe care o îndeplineşte, comutarea tastaturii într-o altă limbă ajustând si setul de caractere afişat. Aparent, implementarea noului tip de tastatură se află deja la stadiul căutării furnizorilor de componente, fiind doar o chestiune de timp până ce tehnologia va ajunge în dotarea unui produs comercial. Potrivit zvonurilor, printre parteneri se numără gigantul Foxconn şi alţi trei producători de componente pentru laptopuri.

Cel mai devreme anul viitor

Totuşi, nu ar trebui să aşteptăm o lansare de produs iminentă. Chiar dacă Apple are deja contracte semnate pentru producerea acestui tip de tastatură, probabil că produsul finit nu va fi disponibil mai devreme de anul viitor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here