Apel către Guvern! Corina Crețu, mesaj de ultimă oră către Guvernul Dăncilă solicitând să se reia discuțiile „cu cifrele pe masă”  

0
857
corina cretu

La un post de televiziune, Comisarul european Corina Crețu a făcut dezvăluiri despre dezastrul în care se află România în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și despre cum Bucureștiul ascunde cifrele adevărate și inventează proiecte care nu ajung niciodată la Bruxelles.

„Este trist să am un conflict cu propriul guvern. Nu am ce să îmi reproșez. Vreau o colaborare bună cu Guvernul României, să fie una cinstită. Nu să vorbim un lucru înăuntru și să ieșim cu altceva. Am avut o relație bună cu toate guvernele și am colaborat cu toate guvernele, nu înțeleg de unde aceste discuții. 9,2 miliarde de euro are România pentru infrastructură mare, iar pe lucrări s-au cheltuit doar 1,3 miliarde de euro. Ni se spun că sunt 200 de contractări! Care sunt acele contractări? Nu au venit la Comisia Europeană.

Să schimbi proiectele pe infrastructură în funcție de ministru e prea mult! Să spui că Centura Bucureștiului e la Comisie?! Nu e la Comisie! Să spui că magistrala de metrou M6 s-a aprobat, când nu s-a aprobat?! Vreau să dau un mesaj pentru Guvern, haideți să reluăm discuțiile cu cifrele pe masă. Haideți să vedem de ce investițiile prin fonduri nerambursabile nu ar fi mai bune decât cele prin parteneriat-privat. O țară trebuie să-și epuizeze aceste resurse care vin gratuit și apoi să meargă cu altele sau să meargă în paralel cu parteneriatele public-private. Nu avem de ce să ne insultăm pe aceste lucruri.

Nu avem proiecte în analiză. Nu știu de ce nu se depun aceste proiecte. La Simeria avem cel mai mare proiect din Europa, de peste un miliard de euro. De ce să facem parteneriat public privat, când avem bani care nu se returnează niciodată?! Sunt la dispoziția autorităților române, cu toate insultele pe care le-am primit. Nu știu, poate sunt niște calcule politice. Nu îmi dau seama. Am fost foarte afectată. Am fost numită trădătoare de țară și așa mai departe. Pe mine mă interesează ca aceste proiecte să se realizeze. Vreau să ne așezăm la masă și să discutăm exact.

Nimeni nu fură din banii alocați României. Dacă vor să facă lucrările cu companii românești, nu îi oprește nimeni.”, a spus Corina Crețu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here