Anul trecut pierderile RCS&RDS au depăşit 13 milioane de euro. Ancheta DNA asupra companiei avansează şi incomodează acţiunile DIGI

0
1680

Din datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) reiese o pierdere de peste 59,2 milioane lei, în creştere cu 158% comparativ cu 2015, pe care compania RCS&RDS a înregistrat-o anul trecut.

Cifra de afaceri netă a depăşit 3,2 miliarde lei, în creştere cu 22,1% comparativ cu anul precedent. De asemenea, veniturile au urcat cu 14,1%, la 3,81 miliarde lei. Cheltuielile totale s-au cifrat la 3,87 miliarde lei, fiind mai mari cu 15,3%.

Datoriile au fost de peste 5 miliarde lei, mai mari cu 14,6%, în raport cu 2015. Numărul mediu de salariaţi a urcat de la 10.579, la 11.122 persoane, în 2016.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au instituit miercuri sechestru, în vederea confiscării, asupra unor bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei, în dosarul privind vânzarea de către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a drepturilor de televizare pentru meciurile din Liga I, informează DNA.

Bunurile RCS & RDS asupra cărora DNA a instituit măsura asigurătorie a sechestrului până la concurenţa sumei de 13,714 milioane de lei (aproximativ 3 milioane de euro) ar putea fi executate, în cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăţia RCS & RDS cu privire la pretinsele fapte penale investigate, conform un raport al DIGI Communications N.V., publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit sursei citate, în cazul lui Ioan Bendei, membru în Consiliul de Administraţie al RCS & RDS, DNA a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 iunie 2017.

Pe 17 mai, DNA a dispus începerea urmăririi penală faţă de societăţile RCS & RDS, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, şi Bodu SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

La aceeaşi dată, Serghei Bulgac, la data faptei director general al companiei RCS & RDS, a fost şi el pus sub învinuire pentru spălare de bani.

În acelaşi dosar, pe 5 mai, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi faţă de Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro, din care ar fi primit 3,1 milioane de euro de la Bendei, în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora, în contextul cesionării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I.

Suma de bani ar fi fost mascată ulterior sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat între o firmă controlată de Dumitru Dragomir şi compania de televiziune prin cablu, susţin anchetatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here