Anul trecut, domenii precum IT, BPO, producţie şi retail au condus în topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de muncă au condus în topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de muncă

0
1280
curriculum vitae

De asemenea, automotive, logistică şi medical sunt alte segmente unde candidaţii nu au fost nevoiţi să caute prea mult un job”, spune Raluca Peneş, HR Coordinator Smartree. De altfel, conform companiei, trendul recrutărilor pe aceste segmente se va pastra şi anul acesta.

Pe de altă parte, însă, 2016 nu a fost la fel de bun pentru domenii precum agricultură, istorie sau geografie, pe aceste segmente fiind o adevărată provocare pentru candidaţi să găsească un job.

În ceea ce priveşte cele mai bine plătite poziţii, în funcţie de industrie, în 2016, domeniul software a rămas pe locul întâi în top, însă nu departe de automotive unde, pentru funcţii specializate, precum ingineria mecanică, sunt oferite salarii foarte atractive.

“Pe lângă remuneraţia oferită, companiile au lărgit gama de beneficii, incluzând o varietate de alte noi facilităţi care pot motiva oamenii.Drept urmare, pe lista de noi beneficii se află de la clasica asigurare medicală, abonamente la sălile de sport, până la săli de relaxare la birou, grădiniţe pentru copiii angajaţilor, programul flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasă, abonamentele la biblioteci sau alte activităţi sociale”, a mai spus Raluca Peneş.

Aceasta a subliniat, de asemenea, că cele mai apreciate beneficii au devenit, astfel, cele care pot asigura un echilibru între viaţa profesională  şi cea personală.

În topul oraşelor cu cele mai multe angajări anul trecut se află, desigur, Bucureştiul şi Vestul României, precum Cluj-Napoca sau Timişoara. La polul opus, zona de Est a ţării înregistrează cea mai mică dezvoltare, din cauza faptului că este regiunea cel mai puţin industrializată. Totuşi, aceasta s-a remarcat, în 2016, prin propunerea de proiecte de relocare, în special în vestul ţării.

“Companiile au avut adevărate dificultăţi în a găsi angajaţi, mai ales în producţie, în zona de Vest a ţării, aşa că au optat pentru relocarea unor angajaţi aflaţi în judeţele din Estul sau Nord-Estul României”, a mai mentionat reprezentanta Smartree.

Dezvoltarea economiei şi atragerea de noi investitori în ţară sunt principalii factori care au dus la evoluţia pieţei de muncă. Numărul locurilor de muncă a crescut, comparativ cu alţi ani, prin prisma companiilor multinaţionale care au intrat în România, în special pentru tinerii absolvenţi aflaţi la început de carieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here