ANPC lovește dur persoanele nevaccinate, închizând site-ul altex.ro în plin Black Friday. Cui folosește măsura?

0
1568

Într-o acțiune de heirup fără precedent, ANPC decide închiderea site-ului altex.ro pentru nerespectarea în cazul unora dintre produse a regulii prin care reducerea de preț se calculează doar din preţul „practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus”.

Desigur că prinși în iureșul acțiunii, inspectorii ANPC nu și-au mai pus și problema definiției „spațiului de vânzare”, neoferite de OG99/2000 din care a citat autoritatea. Conform DEX, spațiul este o formă de existență a materiei, ceea ce nu poate cuprinde și un site din World Wide Web. Dar asta va rămâne să stabilească ulterior niște judecători atunci când vor fi sesizați.

În doar câteva ore de la controlul ANPC, retailerul ALTEX a modificat toate calculele reducerilor de preț considerate eronate de ANPC pentru produsele respective și a verificat din nou zecile de mii de repere scoase la vânzare pentru a corespunde cerinței autorității.

ALTEX deja s-a consacrat în România ca având cele mai mici prețuri, iar prin campania „De două ori diferența”, în cazul în care ar exista un preț mai mic, cumpărătorului i-ar fi achitată de două ori diferența de preț.

An de an, românii așteaptă reducerile oferite de ALTEX în perioadele de Black Friday pentru că prețurile cele mai mici devin și mai mici.

Așadar, cui servește închiderea site-ului www.altex.ro în plin Black Friday și în timpul restricțiilor pentru nevaccinați? Cum vor mai putea beneficia aceste persoane de reducerile oferite de retailer, atât de așteptate de Black Friday, de vreme ce accesul în magazine este interzis prin decizia guvernului tuturor persoanelor nevaccinate? Ce consumatori protejează ANPC-ul? Doar pe vaccinați?

Nevaccinații care lucrează de acasă online așa cum a decis Guvernul pentru această perioadă, cum vor putea beneficia de reducerile de Black Friday ale marelui retailer?

Așteptăm cu interes mișcările anti-nevaccinați ale inspectorilor ANPC din perioada următoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here