Angajaţii din mediul privat ar putea primi al 13-lea şi al 14-lea salariu, deductibile din impozitul pe profit al companiilor

0
901
Salariul mediu net pe economie a crescut cu 3% în ritm lunar şi cu 13,2% în ritm anual

Conform un proiect de act normativ depus de parlamentarii liberali, salariaţii din mediul privat ar putea primi al treisprezecelea salariu şi chiar al paisprezecelea salariu deductibile din impozitul pe profit al companiilor.

Presedintele organizatiei municipale Vaslui a PNL, Tudor Polak, susţine că prin măsura propusă, se doreşte sprijinirea capitalului autohton, dar şi cresterea veniturilor salariale şi, implicit, a calitătii vieţii angajaţilor din mediul privat românesc.

Beneficiarii acestei propuneri ar urma sã fie cele aproximativ 3,7 milioane de persoane ce activeazã în mediul privat, care este motorul economiei românesti si are parte de o sustinere timidã din partea statului român, mai spune liberalul.

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune sã dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societãtile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie sã depãseascã 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Mãsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicatã de cãtre firmele aflate în procedurã de insolventã, faliment sau reorganizare”, sustine liberalul vasluian.

Cele douã salarii suplimentare ar trebui acordate de cãtre firme astfel: cel de-al 13-lea salariu se va acorda între zilele de 15 si 30 decembrie ale anului în curs, iar cel de-al 14-lea se va acorda în perioada 15-30 iunie a anului urmãtor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here