Ameropa, Promat si Agroind- alianta pentru sustinerea agricultorilor din Romania

0
1521

O noua alianta strategica pentru a sustine dezvoltarea fermierilor din Romania a fost pusa la cale de catre Compania elvetiana Ameropa AG cu Promat Comimpex si Agroind Cauceu.

Ameropa, detinatorul combinatului Azomures S.A., considerat ca fiind cel mai mare producator de ingrasaminte din Romania, este considerat a fi una dintre cele mai mari companii de cereale din lume.

Ameropa a achizitionat 40% din actiunile companiei Promat Comimpex si Agroind Cauceu- cele doua companii fiind doi distribuitori importanti de ingrasaminte chimice, combustibil diesel pentru agricultura si seminte. Amandoua companii lucreaza in stransa legatura cu fermierii locali iar intrarea companiei Ameropa in „hora” va dezvolta si mai mult potentialul acestora de dezvoltare precum si accesul pe pietele internationale.

Totusi, cele doua companii vor fi conduse in continuare de catre dl. Moldovan si dl. Corbut, principalii actionari.

Prin aceasta actiune, Ameopa sustine ca doreste sa faca si mai vizibila implicarea companiei in agricultura romaneasca si activitatile fermierilor din Romania.

“Suntem entuziasmati sa intram in acest parteneriat cu doua dintre cele mai de succes companii din segmentul de agro-business din Romania. Alianta strategica dintre Ameropa Holding  si cele doua companii este in beneficiul fermierilor Romani si marcheaza un noua borna in procesul de dezvoltare a agriculturii din Romania”,  a declarat Constantin Vasile, Country Manager al gigantului Ameropa Grains.

Aceasta tranzactie asteapta aprobarea din parte autoritatilor Consiliului Concurentei din Romania, precizandu-se ca va fi capabila sa sustina agricultorii din Romania, oferindu-le ajutor pentru producerea recoltelor conform cerintelor pe care piele internationale le impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here