Amenintarea unui razboi intre SUA si China este doar o fantasmagorie pentru tranzactiile din ce in ce mai ample de la nivel global

0
1185

Sectoarele media si cel al telecomunicatiilor americane au contribuit in mod considerabil la ridicarea volumului de tranzactii, la nivel mondial, mai exact cu 65% pe parcursul unui an, in ciuda amenintarilor existentei unui razboi comercial intre SUA si China.

Acordul global de tranzactionare a ajuns la 2,5 miliarde de dolari in prima jumatate a acestui an, depasind astfel valoarea maxima inregistrata pana acum intr-o astfel de perioada si demonstrand faptul ca achizitiile continua din ce in ce mai intens, in ciuda tensiunilor geopolitice, si ele din ce in ce mai ample.

Ritmul alert al negocierilor si tranzactiilor pare ca sfideaza amenintarea razboiului comercial dintre SUA si China, adaugand si existenta temerilor fata de instabilitatea politica din zona euro.

Luand ca avantaje reducerea impozitului pe profit implementata de Trump si economia puternica, comitetele americane au cautat tranzactii care sunt potrivite pentru a consolida industriile sau pentru a concura impotriva valului de perturbari digitale.

“Perturbarile tehnologiei sunt un factor important din spatele M&A-urilor”, a spus Blair Effron, co-founder al firmei de consultanta Centerview Partners. “Schimbarile continue de la nivelul tehnologiei obliga, practic, companiile din toate domeniile sa isi schimbe si adapteze permanent strategiile si sa fie din ce in ce mai originale si creative. Actualul mediu de finantare puternic face ca piata de fuziuni si achizitii sa nu fie surprinzatoare.”

Scott Barshay, partener la firma de avocatură Paul Weiss, a declarat: “Piața de fuziuni și achiziții a continuat să fie extrem de robustă în prima jumătate a anului 2018, iar indicațiile actuale indică faptul că va continua la fel restul anului.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here