Amazon sau Starbucks plătesc mai puține taxe decât un stand cu crenvurști

0
1997
Amazon

Declarația îi aparține cancelarului Austriei, Christian Kern, care a acordat un interviu ziarului Der Standard.

Amazon, Starbucks și alte multinaționale plătesc mai puține taxe decât un stand local care vinde crenvurști. Aceasta este declarația făcută de cancelarul Austriei ziarului Der Standard, în replică după scandalul Apple în Iranda.

Subminează structura Uniunii Europene
Christian Kern a spus că țări precum Irlanda, Olanda, Malta sau Luxemburg fac un joc incorect față de alte state europene. ,,Orice cafenea din Viena, orice stand care vinde crenvurști plătește mai multe taxe în Austria decât marile corporații. Se aplică pentru Starbucks, Amazon și alte mari corporații de acest gen,, a declarat Kern care a spus și că țârile care atrag companiile cu taxe extrem de micu subminează întreaga structură a Uniunii Europene.

Nu plătesc nici taxe pe profit nici pe advertising
,,Ceea ce fac țări precum Irlanda, Olanda, Luxemburg sau Malta reprezintă o lipsă de solidaritate față de restul economiei UE,,, a adăugat cancelarul Austriei. Kern, care conduce Partidul Social Democrat, spune că Facebook sau Google au venituri de 100 de milioane de euro în Austria, atrag o mare parte din publicitate, însă nu plătesc nici taxe pe profit nici pe advertising.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here