Altex devine partener al PMB ȋn cadrul proiectului ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual” și asigură pregătire practică pentru elevi

0
1189

Altex devine partener al Primăriei Capitalei ȋn cadrul proiectului ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual” și va asigura pregătirea practică a 100 de elevi, din două licee bucureștene ȋn cadrul proiectului. Prima grupă, formată din elevi de clasa a X-a ai Liceului Tehnologic ,,Nikola Tesla” a ȋnceput deja stagiul de practică ȋn magazinele Altex și Media Galaxy, pentru specializarea comerciant-vânzător. Din septembrie, urmează ȋncă trei grupe, de clasa a IX-a – una de la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” și ȋncă două de la liceul tehnologic Tesla. Altex asigură elevilor din program burse lunare cuprinse ȋntre 500 și 800 de lei, premii pentru performanță și echipament de lucru.

,,Investim ȋn educație pentru că noi credem ȋn importanța și puterea ei de a schimba destine. Implicarea Altex ȋn sistemul dual are și o componentă de responsabilitate socială. Rata abandonului școlar, ȋn România, este peste media UE, iar cea a șomajului ȋn rândul tinerilor a atins, anul trecut, un nivel record. Bursele oferite de Altex ȋi vor stimula pe elevi să ȋși continue și finalizeze studiile. La terminarea liceului, vor ști deja o meserie, ȋnvățată direct de la experți ȋn industrie, și nu vor avea nicio problemă ȋn a-și găsi un loc de muncă ȋn comerț. Vor avea inclusiv posibilitatea de a se angaja permanent ȋn cadrul companiei. E un beneficiu important atât pentru ei, cât și pentru piață, pentru economie”, a spus Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex.

Elevii din prima grupă, care au ȋnceput deja pregătirea ȋn magazinele Altex și Media Galaxy, au un program de practică de două zile/săptămână, șase ore/zi. Până la finalul acestui an școlar, vor avea nouă săptămâni de practică comasată, ȋn care vor merge cinci zile/săptămână ȋn magazine. Ȋn acest timp, tinerii ȋnvață despre procesele și operațiunile din magazine, tehnici de vânzare, comunicare cu clienții, folosirea caselor de marcat și a celorlalte echipamente.

,,Avem mulți agenți economici din zona București-Ilfov care au aderat la inițiativa PMB, iar acest lucru confirmă nevoia de personal calificat a mediului privat, ȋn numeroase domenii. Ne bucurăm că Altex a devenit partenerul nostru și avem ȋncredere că le vor asigura elevilor o pregătire temeinică, la cele mai ȋnalte standarde profesionale. Sper ca și părinții să fie la fel de receptivi și să avem cât mai mulți elevi ȋnscriși ȋn programul de ȋnvățământ dual”, a declarat Liliana Toderiuc Fedorca, Directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism din PMB.

Proiectul ”Școala Profesională Metropolitană în sistem dual în Municipiul București” are ca scop creșterea performanței în pregătirea forței de muncă, satisfacerea nevoii de lucrători calificați din piața muncii, dar și asigurarea de locuri de muncă pentru tinerii interesați.

Despre ALTEX România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la ȋnceput, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here