Alexandru Arsinel, suparat ca presa vorbeste iar despre transplantul ilegal de rinichi, pe care i l-a facut medicul Mihai Lucan, anchetat in prezent pentru mai multe infractiuni: Nu cunosc, nu afirm nimic. Intamplarea face ca am un nume care rezoneaza si jigodiile profita de asta

0
1248

In urma scandalului din ultima vreme in care este implicat medicul Mihai Lucan, Alexandru Arsinel a reusit sa intre, si el, in atentia presei, fiind operat in trecut de medicul Lucan. Si in cazul operatiei nuantate, au fost vehiculate mai multe zvonuri cum ca lucrurile nu ar fi decurs asa cum trebuie, in mod legal. In acest moment, actorul Alexandru Arsinel declara ca nu stie nimic despre acuzatiile aduse medicului Mihai Lucan, punand pe seama notorietatii sale faptul ca se face legatura intre el si infractiunile comise de medic. Actorul sustine ca nu a contat numele sau in prioritatea transplantului, ci starea grava de sanatate, adaugand ca aprinde lumanari la biserica pentru doctorul Lucan, care l-a salvat: „Ma bucur ca ajung la o biserica si pot sa aprind o lumanare pentru doctorul Lucan care m-a salvat. Intamplarea face ca am un nume care rezoneaza intr-un anumit fel si jigodiile profita de treaba asta”.

Emanuel Ungureanu, medic, fost colaborator la Institutul de Urologie si actual deputat USR este cel care l-a denuntat pe Lucan. Ungureanu a declarat ca in 2002, cand colabora cu Mihai Lucan, era pus sa convinga familiile pacientilor aflati in moarte cerebrala sa doneze organele. In acea perioada a descoperit ca medicul Mihai Lucan favoriza pacientii straini, in schimbul banilor.

„Ca sa chemi un strain trebuia sa fie ceea ce se numeste tipizat. Avea sangele unor straini, o lista paralela cu pacienti veniti din strainatate. Se faceau acte notariale in care se spunea ca respectivul primeste rinichi de la un roman sarac benevol si tranzactia se facea pe modelul win-win. Acei straini erau deplasati cu masina institutului, cu o Dacie break de culoare alba, soferul stie. (…) Stiu si asistente medicale care erau chemate in weekend pentru aceste cazuri speciale. Sumele vehiculate de asistenta sefa de atunci. Si se pornea de la un 20, 30 de mii de marci cand erau marci si apoi 30, 40 de mii de euro. Dar aceasta afacere s-a oprit undeva in 2005, 2006”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul a adaugat ca nu doar cei din strainatate, cu situatie financiara buna, erau favorizati, ci si cei care aveau posibilitatea sa ii ofere medicului protectie, imagine sau sume mari de bani. In plus, sustine ca a depus plangere penala impotriva medicului Lucan, in momentul in care s-a facut transplantul de rinichi al actorului Alexandru Arsinel.

„Organul trebuia sa ajunga la o fata pe care o cheama Ana Maria Galben, care este din Prundul Bargaului si care a facut intre timp transplant in Spania, era compatibilitate de grupa. Sunt oameni de afaceri care au intrat in fata, sunt politicieni care au facut transplant cu prioritate si care l-au sprijinit in momentele cheie, cand erau probleme imediat era acoperit de aceasta caracatita de tip mafiot”, spune Emanuel Ungureanu.

Pe langa toate acestea, Ungureanu a mai spus ca cei care au mers la clinica privata a medicului Lucan au beneficiat ani de zile de medicamente provenite din programul national de transplant, vorbind despre un „sistem de jaf neimaginat”.

Pe 21 decembrie, Mihai Lucan, impreuna cu fiul sau, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sanpatreanu si directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, sub suspiciunea de delapidare si constituirea unui grup infractional organizat. A doua zi, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a fostului sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj si a fiului acestuia, hotarand sa fie plasati sub control judiciar.

Avand in vedere situatia existenta, Vlad Voiculescu a declarat publicului ca medicii, colegi ai profesorului Mihai Lucan, nu au spus nimic despre ilegalitatile comise de acesta, din cauza ca riscau sa isi piarda locurile de munca, in trecut existand chiar si o situatie in care un medic care nu s-a conformat dorintelor lui Lucan a fost lovit, amenintat si i-au fost sabotate operatiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here