Alarmă: România este pe punctul de a pierde sute de milioane de euro

0
1054
Bani aruncati pe fereastra - majorarea salariilor în administraţia publică locală cu 20%

România este pe punctul de a rata sute de milioane de euro. Este vorba despre un proiect care are întârzieri uriașe și care este pus sub semnul întrebării de comisarul european Corina Crețu.

Proiectul face referire la construcția spitalelor regionale din programul de guvernare. Corina Creţu s-a declarat „foarte îngrijorată de evoluţia proiectelor privind spitalele regionale care au fost aprobate în luna iulie 2015”.

„Din păcate, construcţia celor trei spitale regionale este unul dintre proiectele care înregistrează mari întârzieri. Având în vedere că, aşa cum arată lucrurile în prezent, este puţin probabil ca lucrările să înceapă în 2019, autorităţile naţionale trebuie să accelereze demersurile pentru finalizarea studiilor de fezabilitate şi începerea implementării cât mai curând posibil. Un proiect de o asemenea anvergură pentru România necesită toată atenţia celor implicaţi”, a spus comisarul european, citat de Agerpres.

Este vorba despre o declaraţie care vine după întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul Viorica Dăncilă.

Actuala guvernare vorbeşte doar de trei spitale regionale, deşi în programul de guvernare sunt promise opt, care ar trebui să fie gata în 2023.

Întârzierile sunt legate de terenurile pe care ar trebui ridicate aceste spitale. Dacă proiectul nu va fi finalizat la timp, România riscă să piardă finanţarea în valoarea de 830 de milioane de euro de la Uniunea Europeană.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here