Aici Vasilescu are dreptate. Cresterea economica a Romaniei este nesustenabila

0
1999
adrian-vasilescu

Cresterea economica din Romania este una nesustenabila, pentru ca nu se vede in buzunarele populatiei, a declarat, joi, in nume personal, la o conferinta economica Adrian Vasilescu, consilier Strategie Banca Nationala a Romaniei (BNR), citat de Agerpres. „‘O sa va dau un exemplu despre ce inseamna discursul public dupa ureche. Se doreste trecerea Legii Bancii Nationale prin Parlament care sa abroge un articol, pentru ca Banca Nationala, zic initiatorii, sa nu mai manipuleze LIBOR-ul.

Pai, daca Banca Nationala este atat de tare incat sa manipuleze LIBOR-ul, atunci sa lasam acea prevedere, sa nu luam acest drept institutiei. Riscul major este ca aceasta Lege nu exista, de fapt. Trebuie sa incepem sa vorbim pe intelesul oamenilor. Legea Marii Prudente trebuie sa se adreseze intregii tari. Dezbaterea publica a esuat pentru a fost intoarsa pe toate partile si s-a spus ca Banca Nationala ar fi deasupra Guvernului, Parlamentului, deasupra cerului”, considera Vasilescu.

„Nu este vorba decat despre faptul ca Banca Nationala a lansat avertismente, dar Legea Marii Prudente ar veni sa oblige Parlamentul, Guvernul, ASF, ca atunci cand primesc sesizari sa nu le arunce la cos, ca in 2007, si sa le ia considerare. La ora actuala, 27 de tari din Uniunea Europeana au aceasta lege, iar noi nu o avem pentru ca in dezbaterea publica adevarul a fost invins. Romania are o crestere economica nesustenabila, pentru ca nu se vede in buzunarele noastre”, a mai spus Adrian Vasilescu.

Hotnews.ro

 

Citeste si  Săptămâna Financiară cu Dan bucura, la B1TV - Tănase Stamule: “Nu avem o creştere sustenabilă pentru că o mare parte din consum se duce pe bunuri importate. De aceea am luat decizia de a creşte investiţiile publice care, anul acesta, vor ajunge la 10 miliarde de euro.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here