Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe site-ul propriu procedura de administrare şi monitorizare a marilor contribuabili

0
2586
anaf

Se mai gasesc pe site formularele privind situaţia obligaţiilor la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit unui comunicat al instituţiei.

ANAF menţionează că elaborarea acestui act normativ a avut în vedere corelarea prevederilor referitoare la activitatea de administrare a marilor contribuabili atât cu modificările legislative survenite în ultima perioadă, cât şi cu modificările care au avut loc în structura organizatorică a organelor fiscale centrale, inclusiv a Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili.

ANAF reaminteşte că în luna decembrie 2016, în Monitorul Oficial, a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.609/2016 privind organizarea activităţii de administrare a marilor contribuabili prin care au fost adaptate criteriile de selecţie a contribuabililor mari care sunt administraţi de către Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili începând cu anul 2017, în vederea creşterii eficienţei activităţii de administrare a contribuabililor şi a îmbunătăţirii colectării veniturilor bugetare.

In acelasi timp a fost emis şi Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.675/22.12.2016 pentru aprobarea numărului de contribuabili mari şi mijlocii, a Listei marilor contribuabili şi a Listei contribuabililor mijlocii. Aceste liste, împreună cu lista sediilor secundare ale contribuabililor mari şi mijlocii sunt publicate pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here