Agenţia Naţională de Administrare Financiară (ANAF) a publicat calendarul obligaţiilor fiscale pentru anul 2017, respectiv termenele până la care se plăteşte impozitul pe venit şi se depun declaraţii, formulare şi alte menţiuni

0
2674
Agenţia Naţională de Administrare Financiară (ANAF)

Data de 25 a fiecărei luni este termenul la care contribuabililii trebuie să declare şi să plătească impozitele.

Până pe 27 februarie, organizaţiile nonprofit şi contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură trebuie să declare şi să plătească impozaitul pe profit pe anul 2016 (Formularul 101).

Marţi, 28 februarie, persoanele juridice din străinătate care au deschis o reprezentanţă în România trebuie să depună Declaraţia anuală privind impozitul pe reprezentanţe.

În data de 27 martie, plătitorii de impozit pe profit trebuie să declare şi să plătească impozitul pe profit pe anul 2016 (Formularul 101). Tot în acea zi, se va realiza plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS), aferentă trimestrului I 2017, de către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente.

Până în data de 2 mai, instituţiile publice, asociaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial trebuie să depună situaţiile financiare pentru anul 2016.

Joi, 25 mai, persoanele fizice care au realizat în anul 2016 venituri din activităţi independente sau din chirii, dar şi din activităţi agricole sau transferul dreptului de proprietate trebuie să depună declaraţiile privind veniturile realizate (Formularul 200).

Contribuabilii care au realizat venituri din străinătate trebuie să depună Formularul 201.

Tot până la această dată se va depune şi Formularul 230, prin care se stabileşte destinaţia redirecţionării sumei de 2% din impozitul pe profit.

De asemenea, Societăţile comerciale trebuie să depună până la această dată situaţiile financiare pentru anul 2016.

Luni, 26 iunie, persoanele juridice străine cu reprezentanţă în România (multinaţionalele) trebuie să plătească impozitul pe reprezentanţă, tranşa I.

De asemenea, contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, chirii sau activităţi agricole terbuie să efectueze plăţile anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului II 2017.

În luna iulie, în data de 25, persoanele care obţin venituri din închirierea în scop turistic a proprietăţilor trebuie să efectueze plata anticipată a 50% din impozitul pentru venituri (prima rată). A doua rată se va plăti în data de 27 noiembrie.

Luni, 25 septembrie, are loc plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, aferentă trimestrului III 2017.

În data de 25 octombrie, contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole trebuie să efectueze plata anticipată de 50% din impozitul pe venit (prima rată). A doua rată va fi plătită în data 15 decembrie.

În data de 21 decembrie, către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente, chirii sau activităţi agricole trebuie să realizeze plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS), aferentă trimestrului IV 2017, iar multinaţionalele trebuie să plătească impozitul pe reprezentanţă, tranşa a II-a.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here