Afaceri cu pavele si borduri vibropresate : 20 de milioane de euro în 2016

0
3455
Afaceri cu pavele si borduri vibropresate

„Symmetrica”, producător de pavele şi borduri vibropresate a înregistrat în 2016 un business de 20 de milioane de euro, în creştere cu aproximativ 3% comparativ cu anul anterior. De asemenea, compania a livrat peste 3,2 milioane de metri de produse, mai mult cu 6% faţă de 2015, se arată într-un comunicat de presă trimis Redacţiei.

Sebastian Bobu, Director Executiv al „Symmetrica”, a declarat: „Sectorul privat a fost cel care a susţinut în acest an vânzările de prefabricate mici acoperind în mare parte scăderea cererilor pentru investiţii cu fonduri bugetare sau comunitare. De altfel, acest lucru a reprezentant principala provocare a pieţei de profil, observându-se o scădere a cererii de produse pentru infrastructură, precum borduri sau rigole”.

Astfel, în 2016, „Symmetrica” a livrat pe piaţa locală peste 3,2 milioane de metri de pavele, borduri şi elemente de infrastructură, volum cu 6% mai mare comparativ cu finalul lui 2015, când s-a situat la 3 milioane de metri de produse. În plus, compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 20 milioane euro, în creştere cu aproximativ 3% faţă de 2015.

Pe lângă aportul sectorului privat, evoluţia numărului de comenzi a fost determinată şi de finalizarea spre sfârşitul lui 2015 a investiţiei în noua linie de fabricaţie amplasată în fabrica din judeţul Bistriţa-Năsăud, prin care s-a obţinut creşterea capacităţii de producţie, precum şi extinderea posibilităţilor de livrare, potrivit documentului trimis de companie.

În ceea ce priveşte valoarea pieţei de profil 2017, reprezentantul „Symmetrica” anticipează o majorare de 10%, până la 93,5 milioane de euro, principalul factor de creştere fiind reprezentant de proiectele private şi rezidenţiale.

Sebastian Bobu a menţionat: „Pe acest segment s-a putut remarca deja o creştere în ceea ce priveşte cererea de produse din gama premium, volumele livrate către ansamblurile rezidenţiale şi proiectele persoanelor fizice crescând substanţial. Estimăm că această tendinţă va continua să fie prezentă şi în 2017, însă nu excludem nici un reviriment al sectorului public, în cazul în care noul guvern va prioritiza lucrările de infrastructură”.

De altfel, planurile companiei pentru perioada următoare includ creşterea capacităţii actuale de producţie prin prezenţa unor puncte de lucru în zonele neacoperite încă. De asemenea, „Symmetrica” declară că se va axa pe dezvoltarea de noi produse, adaptate în mod special la cererea de pe piaţa rezidenţială.

Symmetrica este o companie din ţara noastră, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori. Aceasta a fost înfiinţată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din acţiuni) şi Florin-Cristinel Stanciu (40% din acţiuni).

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012) şi Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012).
Printre principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazinele Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here