Aducând ca pricipală acuzaţie „Subminarea intereselor economice şi strategice ale României”, USR solicită comisie de anchetă împotriva OUG 114

0
746

Cristina Prună, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor o solicitare de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă în legătură cu „subminarea intereselor economice şi strategice ale României” prin adoptarea OUG 114.

„USR, alături de PMP şi deputaţi neafiliaţi, a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor o cerere de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la subminarea intereselor economice şi strategice ale României prin adoptarea OUG 114/2018. USR consideră că se impune o anchetă parlamentară ţinând cont de caracterul excepţional şi de impactul economico-social al măsurilor reglementare de OUG nr. 114/2018, de pericolul iminent al distorsionării pieţei de electricitate şi de gaze naturale, fapt evidenţiat şi de notificarea pe care Comisia Europeană a adresat-o Guvernului României în data de 7 martie 2019. Considerăm că OUG 114 poate avea consecinţe nefaste asupra securităţii energetice a ţării”, a susţinut Prună, potrivit Agerpres.ro.

Cristina Prună a susţinut, de asemenea, că preţurile la gaze sunt plafonate la producător, iar acest mecanism a blocat cea mai mare investiţie în producţia de gaze naturale din Marea Neagră şi a atras declanşarea procedurii de infringement de către Comisia Europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here