Adrian Sarbu/Mediafax are capitaluri negative de 32 milioane de Euro…si atunci de unde promite el CNA-ului investitii de 10 milioane de euro in 5 canale de televiziune? De ce sta dosarul lui Sarbu de 3 ani in camera preliminara prin tribunale si nu avanseaza? 

1
2561

Ziarul Cetateanul devoaleaza ca dosarul cetateanului puscariabil   Adrian Sarbu sta de  3 ani pe camera preliminiara:

https://cetateanul.net/articol-principal/51020/

Procedura de Cameră preliminară care nu ar trebui să dureze mai mult de două luni, s-a transformat în cazul lui Adrian Sârbu într-o metodă de tergiversare a judecății. Dosarul de evaziune fiscală al mogulului media a stabilit un adevărat record și stă în această fază nepublică a procesului de peste 3 ani.

Potrivit Codului de procedură penală, (CPP) durata procedurii în Camera preliminară este de cel mult 60 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță, fără a fi luate în considerare eventualele contestații formulate în cursul acestei proceduri.La randul ei, procedura de soluționare a contestației la încheierea de cameră preliminară nu poate depăși 60 de zile.Cu toate acestea, există cel puțin un proces de interes public care, la trei ani de la sesizarea instanței, nu a început judecata pe fond. Este vorba de dosarul lui Adrian Sîrbu, mogulul media trimis în judecată pe procurorii Parchetului General sub acuzația de evaziune fiscală și spălare de bani.

Cum s-a ajuns aici?

Pe 1 aprilie 2016, Adrian Sârbu era trimis în judecată, alături de alți complici, într-un dosar în care prejudiciul total se ridică la 14 milioane de euro. Cazul este înregistrat în aceeași zi și, după șase termene, pe 3 octombrie 2016, Curtea de Apel București decide ca procesul poate începe. Adrian Sârbu și ceilalți inculpați contestă decizia și dosarul pleacă la instanța supremă pentru confirmare. Așa au trecut 185 de zile.

Pe 5 decembrie 2016, dosarul ajunge la instanța supremă și, pe 17 martie 2017, judecătorii instanței supreme admit contestațiile inculpaților și dispun dispun întoarcerea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti, în vederea rejudecării cererilor şi excepţiilor invocate de inculpaţi. ”Desfiinţează încheierea atacată şi dispune trimiterea cauzei la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în vederea rejudecării cererilor şi excepţiilor invocate de inculpaţi”, se arată în minuta instanței. Au mai trecut 102 zile.

Pe 8 mai 2017, Curtea de Apel București reia dezbaterile în Cameră de Consiliu. Trei termene au fost acordate deoarece inculpații nu aveau avocați, apoi judecătoarea Manuela Ludușan decide să facă cerere de abținere care îi este acceptată. Pe 13 februarie 2018, un alt judecător de la aceeași instanța decide că judecarea procesului poate începe pe fond. Inculpații atacă din nou decizia la instanța supremă. Au mai trecut 309 zile.

Pe 7 septembrie 2018 începe judecarea contestației la instanța supremă și după ce un judecător de complet a făcut cerere de abținere care nu a fost împărtășită de colegi, s-a ajuns la complet de divergență. Într-un final, după alte trei termene în care doi judecători de la supremă s-au abținut, dosar a fost din nou trimis la Curtea de Apel București fiind admise contestațiile depuse de Adrian Sârbu. ”Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi trimite cauza pentru rejudecare la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa de fond”, se arată în minuta instanței din data de 6 noiembrie 2018. Au trecut 60 de zile.

Ziarul Adevarul considera ca Sarbu a devalizat Pro Tv ul si l-a muls de bani in favoarea propriilor interese personale..

https://adevarul.ro/news/eveniment/exclusiv-mogulul-10-tate-fost-muls-bani-pro-tv-amantele-sotiile-fetele-parintii-adrian-sarbu-1_570bcc525ab6550cb8e03c31/index.html

In Wikipedia Sarbu se da de origine”evreiasca”..pe peretii din birourile lui la inceputuri erau fotografii cu Iont Tiriac si el, pupaturi gretoase in cur pentru cand ar fi primit vreo vizita importanta de la Tiriac caruia i turna whisky in pahare gravitand in jurul lui mai ceva ca satelitii in jurul lunii..Sigur pe el, cu o morga importanta , daca cineva i vizita biroul- le arata fotografiile cu  Ion Tiriac expuse pe pereti ca sa impresioneze nu cu abilitatile lui ci cu influenta lui si a  partenerilor pe care i- a aburit..( ani mai tarziu inclusiv Tiriac l -a dat in judecata prin Rootland Ltd pentru ca nu si recuperase banii…evident Tiriac abil si inteligent finalmente si a recuperat investitia in Pro)…

Baiat inteligent artist la baza insa cu defecte pe masura, Adriean era supranumit SCARBUL de catre  toti angajatii lui pentru ca urla la sedinte, avea crize de nervi, limbaj suburban si manifestari de o vulgaritate incredibila impotriva propriilor directori si membrii ai boardului…suburban in exprimare, grobian si gretos prin injuraturile live transmise si total incorect..iata doar un simplu exemplu:

https://adevarul.ro/news/eveniment/exclusiv-adrian-sarbu-sefii-firmelor-sale-va-rupcapul-functiona-masinaria-evazionista-pusa-punct-mogulul-media-1_570a6ff85ab6550cb8d57bc7/index.html

https://www.dcnews.ro/erban-huidu-despre-adrian-sarbu-fost-patron-al-pro-tv-un-parlit-care-zbiera_458926.html?print=1 ….

https://www.b1.ro/stiri/eveniment/va-rup-capul-daca-achitati-datoriile-firmei-catre-stat-va-veni-nastase-si-va-da-o-amnistie-fiscala-rechizitoriul-procurorilor-arata-cum-functiona-masinaria-evazionista-pusa-la-cale-de-adrian-sarbu-146183.html

Desigur ca Sarbu isi platea relativ bine si in cash angajatii pentru ca fura din banii statului asa cum statul avea sa dovedeasca ani mai tarziu…totul cash, cu cozi la casierie in primii ani , apoi moguleshte pe card dar din taxe neplatite sau onorarii ascunse traversand doct societati comerciale detinute de terti care habar nu aveau cum se fura statul…Publimedia International e un exemplu (  http://www.bursa.ro/rechizitoriul-procurorilor-adrian-sarbu-isi-construise-un-mod-de-viata-intemeiat-pe-refuzul-de-plata-a-taxelor-catre-stat-07025925 )de unde s -au sifonat 10 milioane de ron apoi intrand in faliment/dizolvare, toata lumea furnizoare inclusiv statul ramanand cu buzele umflate pentru ca – nu -i asa -Janel Ultraflanel sa si ia 68,000 euro pensie lunara ca sa si etaleze traiul la Paris unde ai nostrii moguli smekeria nvata /cu chipul lor istet de oaie creata( https://www.b1.ro/stiri/monden/fosta-sotie-a-lui-adrian-sarbu-janine-stefan-duce-o-viata-de-lux-in-franta-pe-fiica-pe-care-o-are-cu-omul-de-afaceri-a-inscris-o-la-cursuri-de-schi-in-alpii-francezi-167117.html) si https://www.paginademedia.ro/2016/04/detalii-picante-din-dosarul-sarbu-zeci-de-mii-de-euro-lunar-catre-janine-cheltuieli-personale-uriase

Procurorii susţin în rechizitoriu că Adrian Sârbu a exercitat sau exercită controlul asupra unui număr mult mai mare de societăţi comerciale, unele dintre acestea având sediul pe teritoriul altor state: 149 entităţi juridice, respectiv 9 fundaţii şi 140 societăţi comerciale (138 cu sediul în România şi 2 cu sediul în Cipru şi Franţa), ca urmare a faptului că asociat sau administrator este chiar acesta.

„În societăţile controlate, inculpatul Sârbu Adrian a instituit ca modalitate de lucru, practica sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat şi, pe lângă înlesnirile acordate de stat (spre exemplu OUG nr.16/4.03.1999, care prevede că taxele de reclamă şi publicitate datorate de către societăţile de presă, de radio şi de televiziune, precum şi majorările de întârziere aferente acestora, neplătite până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se scutesc de la plată), acesta a utilizat aşa-numitul «Sindrom Phoenix» (o firmă ce are obligaţii de plată a TVA se declară în stare de faliment sau se lichidează, caz în care organelor fiscale le revine sarcina de a încerca să încaseze impozitul de la societatea falimentară sau lichidată însă aceasta nu mai deţine bunuri mobile sau imobile asupra cărora să fie instituite măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului)”, se arată în rechizitoriu.

Iata ce zice Ministerul de Finante prin site-ul public mfinante.ro despre Mediafaxul lui Scarbu( pamflet) care inregistreaza peste 32 milioane de euro capitaluri negative( caz unic in care un Ziar Financiar aflat in insolventa si intr un grup cu capitaluri negative ne invata business) ….Cum isi permite acest pesonaj insalubru media sa solicite 5 licente tv si CNA fara o minima documentare sa i accepte acest demers?

Iata indicatorii financiari ai Mediafax mai jos, indicatori din care rezulta lipsa uriasa de finantare a societatii Mediafax!Pentru că, până în 2002, Firmele din Grupul Media PRO nu şi-au plătit nici un fel de taxe – nici impozitul pe profit, nici contribuţiile corespunzătoare salariilor, nici TVA.

Nimic.

În schimb, a primit un ajutor de stat de 276 de miliarde de lei, în anul 2002, pentru „dezvoltarea culturii”.

Adică, a primit 276 de miliarde de lei, ca să difuzeze manele şi telenovele.

DENUMIRE INDICATORI
Indicatori din BILANT
ACTIVE IMOBILIZATE – TOTAL 17119737
ACTIVE CIRCULANTE – TOTAL, din care 12237017
Stocuri (materii prime, materiale, productie in curs de executie, semifabricate, produse finite, marfuri etc.) 84077
Creante 8484330
Casa si conturi la banci 3668610
CHELTUIELI IN AVANS 697414
DATORII 89537267
VENITURI IN AVANS 2914009
PROVIZIOANE 86902050
CAPITALURI – TOTAL, din care: -149299158
Capital subscris varsat 1420000
Iata ce scria ziarul Bursa despre faptele lui Sarbu-confirmate insa abia dupa ani lumina de cercetari:
http://www.bursa.ro/cazul-media-pro-ziarul-bursa-confirmat-dupa-14-ani-61183328  
Dacă autorităţile ar fi sensibile la încălcarea legii şi la faptele de corupţie, atunci preşedintele Ion Iliescu ar fi reacţionat în anul 2002, când, în cadru public, de faţă cu membrii Consiliului de Onoare al Clubului Român de Presă (directorimea din mass-media), i-am înmânat voluminosul „Dosar Media-PRO”, conţinând dovezile corupţiei din jurul Grupului Media-PRO, dovezile malversaţiunilor şi complicităţilor la nivel înalt.Dacă ar fi sensibile, atunci nu şi-ar limita cercetările la perioada de după 2009……..

Până la urmă, cel mai mare rău pe care l-a făcut Sârbu nu este că s-a îmbogăţit nemeritat, în cârdăşie cu naşul Mircea Geoană, cu fostul ministru de finanţe Decebal Traian Remeş (care, după ce i-a tolerat neplăţile la buget, i-a devenit contabil) şi cu mai mulţi alţi miniştri, care i-au devenit un fel de „mini-cabinet Media Pro”, în interiorul Cabinetului Adrian Năstase (şi care, de altfel, l-au şi debarcat pe Năstase); cel mai mare rău nu este că a distorsionat competiţia în piaţa mass-media, printr-o concurenţă care întrece tot ce poate fi imaginat în materie de neloialitate; cel mai mare rău nu este intoxicarea profesiei de jurnalist, transformându-şi ziariştii în maimuţe, sub sloganul sarcastic „Gândeşte liber!” şi deschizând, astfel, era „jurnalismului militant” de la Antena 3 – simplă propagandă rudimentară.

Cel mai mare rău făcut de Sârbu stă în consacrarea mahalagismului, prin divertismentul hăhăitor, prin îndepărtarea oricărei sfieli a subculturii în faţa valorilor spirituale, un rezultat pentru care a fost subvenţionat de stat cu sume uriaşe; cel mai mare rău stă în degradarea valorilor muncii (amintiţi-vă „Te uiţi şi câştigi!”); cel mai mare rău stă în alterarea decenţei acestui popor de care aparţinem.

Astăzi, obscenitatea explozivă a mass-media noastră este o obişnuinţă şi obişnuinţa a devenit trivialitatea politicienilor şi lipsa lor de cultură; a fi idiot este trăsătură transpartinică.

Vulgaritatea noastră, a masei populare, gregarismul nostru este cel mai grav rezultat al mass-media practicată de Sârbu.””

Pentru a ne lua la misto etern, Sarbu care este falit, lipsit de resurse pentru ca altfel si ar plati datoriile la stat ale firmelor sale, nu -i asa? are tupeul de a veni in fata CNA si a si prezenta viitorul business…dar care nu e pe vreo firma a lui ci pe firmele ultimei partenere de viata pentru ca altfel ar fi luat la intrebari despre sursa veniturilor sale…si noi ne uitam prostiti la tupeul acestui individ care si deschide televiziuni dar nu ale sale ci ale partenerelor sale, care nu are datorii la stat el ci doar firmele lui, care e nemultumit de cele actuale dar el insusi a fost varf de lance in prostirea acestui popor…Acestui personaj suntem noi acuzati ca i-am stricat imaginea…pe bune?

https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-23221954-adrian-sarbu-primit-licente-pentru-trei-noi-televiziuni-tematice-vot-limita-cna.htm

Adrian Sârbu a primit de la CNA licențe pentru trei noi posturi TV tematice – Aleph Business (business), Aleph News (știri) și Aleph Comedy (divertisment), potrivit Paginademedia.ro. Forul audiovizual i-a acordat licențele cu numărul minim de voturi – șase, doi dintre membrii prezenți la ședința de astăzi votând împotrivă, arată sursa citată.

Licențele vor fi operate de compania Aleph Media SRL, unde acționar principal e Cristina Iacob (regizorul filmelor „Selfie” și „Oh, Ramona” și iubita omului de afaceri). Posturile urmăresc un public educat, din mediu urban, cu vârste între 18-54 și venituri peste medie.

  • Adrian Sârbu a precizat că mai dorește să înregistreze două canale, pe viitor – unul de educație și unul de lifestyle, urmând ca ele să fie disponibile și printr-o platformă video on demand.

Ar urma să fie investiți 5,4 milioane euro în Aleph Business, 6,9 milioane în Aleph Comedy și 1,7 milioane în Aleph News.

In final reamintim sentinta data in 2003 impotriva lui Florian Goldstein si Bursa cu motivarea ca -”chiar daca minciunile scrise de el sunt adevarate:))”-in speranta ca acest lucru nu se va mai intampla niciodata:

Faptele cercetate sunt ulterioare celor semnalate de BURSA – conform cu informaţiile din presă, Poliţia vizează activităţi începând din anul 2009, în timp ce ziarul BURSA a încetat să mai publice articole pe subiectul firmelor lui Adrian Sârbu, în urma unei decizii judecătoreşti din anul 2003, care i-a interzis explicit să se mai refere la el:

„Îi este interzis lui Florian Goldstein şi ziarului BURSA să mai publice minciuni despre Adrian Sârbu şi firmele Media PRO, pentru că ele sunt defăimătoare, chiar dacă sunt adevărate.”

Aşa suna textul sentinţei de acum unsprezece ani.

Desigur, sentinţa este delirantă, pentru că nimeni nu ar putea înţelege cum arată „minciunile care sunt adevărate”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here