Adevăratul Primar al Bucureștiului este Florentin PANDELE- sau cum să conduci Primăria București FARA să te aleagă nimeni

0
2681

Adevăratul Primar al Bucureștiului este Florentin PANDELE- sau cum să conduci Primăria București FARA să te aleagă nimeni

Când Gabi Firea devine primar, ea importă de la soțul său, Florin Pandele, primarul din Voluntari, o sumedenie de competențe în urbanistică, management și sănătate. În acest moment, Bucureștiul, orașul de care depinde 21% din PIB-ul României depinde la rându-i de o mână de capacități care au guvernat localitatea de 40.000 de locuitori condusă de Florin Pandele. În Voluntari, câteva case în fond, pe câteva străzi, este grupată excelența.

Sănătatea bucureșteană are aceeași soartă.

Vreme de 8 ani, spitalul de psihiatrie “Obregia” din Capitală a fost manageriat, cu o mână fermă și contracte “supraevaluate și lucrări de negăsit” – esență din raportul Curții de Conturi- de către Monica Boer. Spitalele administrate de Primaria Bucuresti au avut în anul 2016 un buget de 1 miliard de lei. La cumpărături, Monica Boer face pereche cu directorul de achiziții Elena Faur.

Alături de alte 19 spitale bucureștene, “Obregia” e parte din coroana de nestemate a Primăriei, clinici care cheltuiesc anual peste 200 de milioane de euro. Curtea de conturi a gasit la “Obregia” aceleasi lucrări plătite cu 5,5 milioane de lei unei firme și cu 2 milioane de lei altei firme. Inspectorii consemnează în raport că atât firma cu abonamentul lunar, BI Euromconstruct SRL , care are un sediu fictiv, cât și AF Consulting SRL , un colos specializat în lucrări cu primăriile, nu pot dovedi lucrările. În ciuda acestui raport al Curții de Conturi, dar și a altor controale, ani de zile Primăria nu face nimic în privința managerului Monica Boer. În schimb, Gabi Firea crește de la 18 milioane de euro la 28 de milioane de euro bugetul pe 2017 al spitalului “Obregia”.

Printre firmele care au livrat produse sau servicii supraevaluate sau fictive se numără și Bi Euromconstruct SRL, cu care s-au „executat” lucrări care nu au putut fi dovedite , având ca obiect al contractului “reparații curente”, fără să existe devize. Se descoperă duble decontări, în sensul în care printr-o  achiziție se cumpărau bunuri care constituiau o parte a obiectului altui contract.Doar în perioada 2012-2014, spitalul condus de Monica Boer, a plătit firmei Bi Euromconstruct SR L  5,5 milioane de lei.

Începând din iarna lui 2016 angajații de la “Obregia” reclamă în mod repetat abuzurile, dar Gabriela Vrânceanu Firea nu reacționează, dar se mișcă, la începutul lui 2017, atunci când cazul devine public și nu îi mai prelungește contractul Monicăi Boer.

Între timp, DNA o saltă pe Elena Faur, șefa de achiziții, mâna dreaptă a Monicăi Boer.

Iar Firea îl numește manager pe Andrian Țîbîrnă, un medic care nu a fost angajat cu carte de muncă și nu a avut nici o experiență de conducere în vreun spital public din România! Noul manager de la spitalul “Obregia”, venit tot din primăria Voluntari, susține că nu și-a declarat veniturile familiei “pentru că unele sunt confidențiale”! Andrian Țîbîrnă nu a condus și nici n-a avut post de medic la un spital public, ci doar de colaborator sporadic. Fără realizări în cv, Țîbîrnă a fost numit de primarul general la “Obregia”, iar firma Bi Euromconstruct, prezentă în raporturile Curții de Conturi cu supraevaluări și lucrări fictive, a revenit, iar noile lucrări sunt și ele mai mari cu 30% față de cât estimase spitalul că vor costa.

De fapt, singura practică profesională a lui a fost aceea că a primit câteva gărzi la Spitalul Fundeni.

În schimb, Andrian Țîbîrnă lucrează la Direcția de Sănătate a Primăriei Voluntari, condusă de Florin Pandele.Localitate unde are și casa.Doar asta îl recomandă să preia spitalul “Obregia”!

Nu e prima numire din “zona Pandele” făcută de Gabriela Firea în sistemul medical din subordine.

De fapt, întrebarea se pune invers: e cineva care nu vine din anturajul lui Pandele și să fi fost angajat pe funcție importantă în structura medicală a Primăriei?

În iulie 2016, primarul general îl instalează pe Eduard Armeanu ca șef la ASSMB, inițialele instituției ce coordonează toate spitalele Primăriei.

Armeanu este membru PSD în Ilfov și mâna dreaptă a Speranței Clișeru, fostul city-manager al Voluntariului, ajunsă și ea om cheie în administrația Bucureștiului.

Speranța Clișeru e nu doar mâna dreaptă a primarului Firea, ci și responsabilă cu sănătatea pe Capitală. Numai cand devine public ca Armeanu e incompatibil, primărița îl demite.

Un alt caz notoriu este cel al lui Gabriel Butnariu, fost director al Administrației Spitalelor București, fost consilier al primarului Pandele și acum senator PSD.

Managerul Țîbîrnă- nou instalat la spital în locul lui Boer – îl ia de mână pe patronul unei firme (Team IT) și-i explică felul în care poate câștiga contracte cu “Obregia”, iar scurtul episodul Andrian Țîbîrnă – Mihai Nena (Team IT) este înregistrat audio, în câteva secunde, de către cineva din spital.

Țîbîrnă: Nu-i asta, deci eu nu fac cum a fost până acum, ca să mă înțelegi…
Nena: Am înțeles, da, nu…

Țîbîrnă: Deci. Te duci la Anca, cel mai bine. La ei, la achiziții. Cu contractul… Lucrare acolo, lucrare acolo. Asta ce-i cu el? Prelungim pe încă o lună, Nu-i pe o lună, e pe două… Că noi din lună în lună o să prelungim până nu se anunță… Tu ești pe SEAP, te înscrii, câștigi…
Nena: Sunt pe SEAP…

E doar o chestiune de timp pâna când, toate aceste „valori profesionale” se vor retrage în Voluntari, iar Bucureștiul va sucomba. Vom deveni un oraș fără capacitățile sale de frunte.

Toate detaliile pe:

http://www.tolo.ro/2017/07/25/firea-a-numit-la-spitalul-obregia-un-manager-care-a-lucrat-la-primaria-lui-pandele-iar-firmele-cu-lucrari-supraevaluate-au-revenit/?utm_campaign=Adevarul-Widget&utm_medium=Parteneri&utm_source=Adevarul

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here