Aderarea României la Uniunea Europeană a meritat, dar noi nu am fructificat la maximum acest statut de stat membru al UE

0
1521
Tribunalul Uniunii Europene

Eugen Teodorovici, Preşedinte al Comisiei de Buget Finanţe din Senatul României, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene şi fost ministru al Fondurilor Europene, a mai declarat:

“Deceniul European din Centenarul României”: “Dacă ne gândim la cei zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, trebuie să ne amintim de primele etape, la cum au decurs pregătirile şi negocierile, dacă ne-am pregătit bine şi dacă a meritat acest efort.

Dacă ne uităm la cifre, am putea să spunem că am fi în avantaj. Am primit, ca ţară, aproximativ 22 de miliarde de euro fonduri europene de când suntem membri. Cu siguranţă, mai sunt multe de cuantificat”.

Însă domnul Teodorovici apreciază că nu am învăţat lecţia să ne iubim ţara: “Nu am învăţat să iubim Europa la fel de mult cum o iubesc ceilalţi şi, cu siguranţă, nu am învăţat să ne iubim ţara cel puţin la fel de mult cum îşi iubesc celelalte popoare ţările lor”.

În opinia domnului Teodorovici, ţara noastră poate să atragă, în maxim trei ani, 23 miliarde de euro fonduri europene, pe noul ciclu de absorbţie, potrivit unor declaraţii recente. Eugen Teodorovici a mai spus că, din păcate, România promovează oameni politici, care se tem de concurenţă, în loc de specialişti, chiar şi în funcţiile de la Bruxelles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here