Scrisoare deschisă adresată Președintelui Romaniei, Domnul KLAUS WERNER IOHANNIS

0
2801

Peste 500 de sindicaliști din sectorul energie afiliați la Blocul Național Sindical picheaza vineri Palatul Cotroceni.

Prezenta noastra, astazi, aici, in strada, in fata Palatului Cotroceni, reprezinta forma prin care incercam sa va comunicam prin reprezentantii afiliatilor nostri respectiv, Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate “UNIVERS” si Federatia Sindicatelor Libere Independente “ENERGETICA”, dezamagirea fata de modul in care unele institutii ale statului au inteles sa-si exercite prerogativele constitutionale dar si obligatiile legale privitoare la situatia dificilă in care se afla Sistemul Energetic National (SEN).

Principalele nemultumiri pe care le strigam astazi in strada sunt adresate in egala masura Guvernului Romaniei si Parlamentului Romaniei.

Tema principala o reprezinta lipsa implicarii celor mentionati in rezolvarea problemelor grave cu care se confrunta SEN, probleme care pun in pericol siguranta sistemului.

Ca urmare, solicitam Președintelui Romaniei, in conformitate cu art. 80 din Constitutia Romaniei sa isi indeplineasca rolul de mediator intre puterile statului si societate si sa ceară organizarea unei intalniri de lucru, sub autoritatea acestuia, cu reprezentantii guvernului pentru stabilirea unor prioritati in domeniul energetic care sa concure la atingerea obiectivelor specifice SEN cuprinse în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015-2019.