Primăria București a plătit livrările de gaze de la Romgaz către Electrocentrale București (ELCEN) pentru lunile octombrie și noiembrie

0
1806
romgaz

Primăria a achitat suma de 90,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al producătorului de gaze.

“Romgaz confirmă că s-au plătit ieri după-amiază (joi — n.r.) 90.559.621 lei pentru gazele naturale necesare producerii agentului termic pentru lunile octombrie și noiembrie conform convenției semnate în 25 octombrie între Primăria București, RADET, ELCEN și Romgaz. Această convenție, pe care o salutăm, se dovedește a fi o construcție solidă care poate să asigure capitalei furnizarea agentului termic pentru iarna 2016-2017. Suntem pregătiți să asigurăm continuitate în furnizare pentru această iarnă. Romgaz și-a asumat furnizarea a peste 50% din consumul de gaze naturale al populației din România, care include și 50% din totalul cantității de gaze înmagazinate pentru a fi puse la dispoziție în perioada de iarnă”, spun reprezentanții Romgaz.

Cont escrow

Guvernul a adoptat în ședința din 5 octombrie o ordonanță de urgență privind crearea unui cont escrow unde vor fi virate sumele alocate din bugetele locale în scopul acoperirii diferenței de preț pentru producerea energiei termice în sistem centralizat, sume care vor merge direct către producătorii și furnizorii de energie termică. ELCEN, producătorul de energie termică pentru București, și RADET, furnizorul și distribuitorul de energie termică, au intrat în insolvență la începutul lunii octombrie.

Profit de 713,7 milioane lei

Romgaz a încheiat primele 9 luni din 2016 cu un profit net de 713,7 milioane de lei, în scădere cu 26,8% față de cel din perioada similară a anului trecut, de 975,3 milioane de lei, conform datelor companiei transmise, vineri, Bursei de Valori București /BVB/. Deși profitul net a fost în scădere față de perioada comparativă a anului 2015, acesta a înregistrat o creștere cu 15,5% peste proiecția bugetară, se arată în raportul companiei. Profitul înainte de plata dobânzilor și impozitului (EBIT) a scăzut cu 22,4% la 9 luni, până la 900,5 milioane de lei, în timp ce rezultatul brut (EBITDA) s-a diminuat cu 25,6%, până la 1,257 miliarde de lei.

Veniturile totale s-au diminuat

De asemenea, în intervalul ianuarie — septembrie din acest an, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 2,401 miliarde de lei, comparativ cu 2,933 miliarde de lei realizată în aceeași perioadă a anului 2015, rezultând astfel o scădere cu 18,1%. Veniturile totale s-au diminuat cu 10,1% în perioada menționată, până la 2,827 miliarde de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here