Paradisul Fiscal: funcționare, avantaje și pericole [praxis] / 30 septembrie 2019

0
2568

Organizare
Societatea de Științe Juridice (SSJ), Academia de Științe Juridice din România (ASJR) și Uniunea Juriștilor din România (UJR)

Unde
București 1, Bd. Ghe. Magheru 22, et. 1, sala “Acad. Andrei Rădulescu”

Când
Luni, 30 septembrie 2019, 14:00-18:00

Tematica

Studii de caz:

1. Ce este un paradis fiscal? Tipologia regimurilor fiscale relaxate. Exemple

2. Avantaje bănești și avantaje excentrice ale paradisului fiscal

3. Utilizarea în scopuri ilicite a paradisului fiscal. Regimuri de incriminare și tehnici de investigare

Răspunsuri la întrebări
La înscriere, participanții sunt rugați să adreseze invitatului întrebări/solicitări de precizări, care vor fi analizate în cadrul atelierului.

Camelia Bogdan
Jud. dr. Camelia Bogdan, cercetător CEREFREA, afiliat în cadrul departamentelor de cercetare din cadrul Centre for the International Financial Crimes Studies, Fredric G. Levin College of Law University of Florida, și Woodrow Wilson International Center for Scholars, Statele Unite ale Americii. Are o bogată experiență în privința cercetării spălării de bani și criminalității financiare transfrontaliere. Este autoarea cărți “Spălarea de bani. Aspecte teoretice și de practică judiciară”.

UPDATE EVENIMENT!

PARADISUL FISCAL: FUNCTIONARE, AVANTAJE SI PERICOLE [PRAXIS]

 

Şi-au anunţat participarea la eveniment, prin intervenţii via Sype, alţi doi invitaţi de marcă:

 

Prof. Chantal CUTAJAR

Profesor cercetător la Universitatea din Strasbourg, specialist în dreptul afacerilor penale și în lupta împotriva criminalității economice şi financiare, organizate.

Domnia sa conduce Grupul GRASCO (Groupe de Recherches Actions Sur la Criminalité Organisée) și CEIFAC (Collège Européen des Investigations Financières et de l’Analyse financière Criminelle).

Doamna prof. Chantal CUTAJAR, este şi viceprimar al Strasbourgului. Printre responsabilităţile domniei sale se regăsesc: democrația locală, politica de consultare şi ordine publică, politica de achiziții, etica funcționarilor aleși, prevenirea radicalizării, acordarea asistenței victimelor în caz de atacuri său accident colectiv şi prezidează comitetul cetățenesc pentru transparența financiară internațională.

ȘI

Dr. Dominic Thomas-James

Consultant juridic, specializat în criminalitate economică, centre financiare off-shore și dezvoltare internațională. Manifestă interes deosebit pentru teritoriile foste colonii ale Marii Britanii, cercetările sale examinând răspunsurile legale și de reglementare privind averile suspecte.

Dr. Dominic Thomas-James a obţinut titlul de doctor și M.Phil (master în filosofie) la Queens ‘College, Universitatea din Cambridge. A devenit avocat pledant la Curtea Supremă Angliei și Țării Galilor. Este cercetător senior la Centrul de Documentare Internațională privind Criminalitatea Economică Organizată și membru al secretariatului Simpozionului Internațional privind Criminalitatea Economică al Colegiului Jesus, Cambridge.

Dr. Dominic Thomas-James predă drept și dezvoltare, în calitate de profesor invitat, la Centrul de Studii pentru Dezvoltare al Universităţii din Cambridge și la Școala de Drept din cadrul Universității BPP, Londra. Lucrările sale au fost publicate în reviste academice și profesionale și este invitat ca speaker la conferințe din Marea Britanie și din străinătate. De asemenea Dr Dominic Thomas-James este mediator civil și comercial, acreditat și Freeman al Worshipful Company of Pattenmakers, City of London.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here