Exces de putere: Cum ratează ANAF adevărații miliardari. Milioane de euro pompate în offshore-uri și colecții de artă pierdute definitiv

1
3974

Oana Zamfir a prezentat, la Exces de putere, de la Antena 3, cum își face ANAF propria listă a rușinii, prin ignorarea marilor corupți și evazioniști.

În timp ce ANAF anunța cu mândrie publicarea listei datornicilor din România, crezând că astfel va da lovitura anului, din țară se scurgeau bani grei în offshore-urile din Panama

Cum s-au scurs 9,4 milioane de euro

Din documentele publicate de RISE Project, din arhiva Mossack Fonseca, aflăm că în Panama stă ascunsă în spatele ofshore-ului Wake Up Management Ltd stă soția miliardarului Liviu Tudor, Monica Tudor.

Cotat cu o avere de 200 milioane euro, Liviu Tudor este cunoscut pentru afacerile sale imobiliare Novo Park și West Gate, dar și pentru implicarea în piața bancară.

De-a lungul timpului, presa a scris că Tudor a făcut parte din grupul de afaceriști care gravitau în jurul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc. Iar Guvernul Năstase l-a cooptat în programul social al Economatelor.

Tudor ar fi fost şi unul dintre cei care au beneficiat de credite preferenţiale de la Bancorex, iar Monica Tudor a fost asociată în compania MM Real Estate cu Bogdan Radu Iugulescu, conectat la fraudarea cu peste 20 de milioane de euro a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Nu doar în Panama ar trebui căutați banii soților Tudor, ci și pe Coasta de Azur, potrivit unei anchete cetateanul.net, care dezvăluie cum a pompat o firmă românească aproape 10 milioane de euro în vila din Franța a lui Liviu Tudor.

Cum a pierdut statul român tablouri de 270.000 de euro
Oana Zamfir a arătat cum a pierdut statul român o colecție de artă aparținând unui fost demnitar comunist, Constantin Doncea, de pe urma căreia Claudiu Florică, denunțătorul lui Cocoș la DNA, a făcut o avere.

Printre tablourile din colecție se numără: Tărănci la strânsul fânului, de Octav Băncilă, Casă din Ardeal, de Camil Ressu, Natură statică cu cărți, panseluțe și ștergar tradițional, de Ciucurencu, Cuplu în zi de sărbătoare, de Ștefan Dimitrean, și altele.

Sursa: Jurnalul.ro

1 COMENTARIU

  1. Domnule Liviu Tudor-ati devalizat si pus pe butuci Bancorex – unde ati dat un tun de 8,4 milioane dolari – dupa, iata si Banca Unirea. Astazi apareti in presa ca mare investitor si reparati case de patrimoniu in Bran si invocati numele Printului Charles. Credeti ca Printul Charles ar fi onorat sa stie ca ati distrus doua banci si multe alte companii?

LĂSAȚI UN MESAJ