Dupa separarea de Popoviciu, inginerul financiar Radu Dimofte isi aproba un buget de peste 30 mil. euro pentru mariri de capital sau achizitii de actiuni

2
15485

Radu Dimofte -un personaj securistic aflat sub tutela lui Zerlin Dimofte, tatal sau, (pentru ca toate afacerile lui sunt pe sau in numele tatalui) -face ce stie mai bine…investeste.
Mariri de capital, cumparari de actiuni sau take over…Intr o economie palida tipic romaneasca, omul gaseste pe fundul buzunarelor peste 30 de milioane de euro maruntis pentru aceste actiuni…


Felicitari..

Putina lume insa stie ca Remus Truica a exitat o parte din ferma Baneasa catre un offsore numit Hercules in care proxy reprezentantul lui Dimofte -dl Andrei Bajenariu- era actionar…Faimoasa firma initiala chiar -Reciplia- avea in componenta actionariatului sau, bine pitita, identitatea d-lui Dimofte…Ca orice actionar strategic domnia sa a fost inca de la inceput interesat de ferma Baneasa…vom reveni cu amanunte. Pana atunci iata detaliile cumpararii de actiuni.

Radu Dimofte vrea sa cumpere actiuni de 31,7 milioane euro la firmele care detin francizele Pizza Hut, KFC, Paul, Hard Rock Café si Cinnabon, unde are deja participatii. Dimofte impreuna cu Puiu Popoviciu a adus in Romania, in franciza, restaurantele Pizza Hut si KFC. Acesta intentioneaza sa investeasca si in Wellkept Properties si Practic SA.
”Actionarii aproba achizitionarea de actiuni si parti sociale, in valoare totala de 31,78 milioane euro, in cadrul societatilor: Wellkept Properties, Cinnamon Bake & Roll, Midi Development (Hard Rock Cafe), Moulin D’Or (Paul), American Restaurant System (Pizza Hut), US Food Network (KFC) si Practic”, potrivit hotararii actionarilor Wellkept Imobiliare. Prin acestia se vor derula achizitiile, ei contractand si un credit de 15,25 milioane euro de la Alpha Bank Romania pentru aceste tranzactii.
Radu Dimofte detine Wellkept Imobiliare prin firma Tatika Investments Limited, inregistrata in Cipru, (98%), omul de afaceri aparand si ca persoana fizica in actionariat, cu circa 2%.
Actionarii au aprobat ”de principiu, contractarea unui credit in valoare de pana la 15,25 milioane euro de la Alpha Bank Romania, in vederea finantarii partiale a investitiilor propuse de consiliul de administratie, urmand ca intr-o sedinta ulterioara sa se supuna aprobarii adunarii generale a actionarilor conditiile de creditare propuse de Alpha Bank Romania”.
In urma cu cativa ani, Puiu Popoviciu si Radu Dimofte au impartit controlul asupra proiectului rezidential si de retail Baneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park si Ramada Plaza din Bucuresti, dar si o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spatii de birouri si de retail in zona centrala a Capitalei. in urma “partajului” de dupa separarea celor doi, Dimofte a ramas, printre altele, cu cele trei hoteluri.

Cinnamon Bake & Roll detine in AFI Cotroceni si Baneasa Shopping Center patru magazine de gogosi si are ca actionari firme inregistrate in Cipru: Bladon Enterprises Limited – 31,6% si Tatika Investments Limited- 31,8% si pe Calin Viorel Ionescu – 5%.

Moulin D’or administreaza 10 cafenele Paul si este detinuta de Edgware Ltd – 23,75%, Bladon Enterprises Ltd. – 23.75%, Lunic Franchising & Consulting Ltd. – 23,75%, Tatika Investments Ltd – 23.,5% si Ovidiu Alexandru Albu – 5%.
Prin Midi Development isi desfasoara activitatea restaurantul Hard Rock Cafe detinut de Silvernote Enterprises Limited – 10%, Depicto Holdings Limited – 40%, Metier Holdings Limited – 40% si Virgil Sebesanu – 10%.
American Restaurant System este compania care detine lantul de 18 restaurante Pizza Hut si are ca actionari Bladon Enterprises Ltd – 27.33%, Tatika Investments Ltd – 27,33, Lunic Franchising and Consulting Ltd – 22,37% si M.B.L. Computers SRL – 23%.
Reteaua KFC, care numara 57 de restaurante, este detinuta de US Food Network si are ca actionari: Bladon Enterprises Ltd – 27.33%, Tatika Investments Ltd – 27.33%, Lunic Franchising and Consulting Ltd – 22,34% si M.B.L. Computers SRL 23%.
Radu Dimofte detine aproape 50% din Practic Bucuresti, unul dintre cei mai mari proprietari de spatii comerciale din Capitala, dar si 50% din restaurantul Casa Doina.

Autor: Petre Ion

2 COMMENTS

  1. […] E greu de crezut că Puiu Popoviciu a dat numai atît și că președintele afacerist al României s-a mulțumit cu două „fărămături”.Un apartament în noile blocuri de la Băneasa a luat și Mioara Mantale, o favorită a președintelui matroz, numită prefect de București. Evident, apartamentul, pe un alt nume. A sprijinit proiectul în toate dificultățile aparute în justiție. Două dintre apartamentele de lîngă pădure au fost cumpărate de Lăcrimioara Isărescu. Ioana Băsescu a luat un etaj de bloc și conacul pentru sediul biroului notarial transferat din provincie. Ambasada SUA a ales cel mai frumos teren pentru sediu. Dacă nu mă înșel, și Florian Coldea locuiește pe aproape. Și, atunci, cum să se aleagă Traian Băsescu și familia doar cu un sediu de birou notarial și cu un penthouse? Cum au trecut terenurile Agronomiei pe firme din paradisuri fiscale? Nimeni nu l-a luat la întrebări pe Radu Dimofte. El n-a semnat nimic, dar este cunoscut ca principalul artizan. Sau coartizan al proiectului. Cine este Radu Dimofte? Americanii habar n-au. Românii se fac a nu-l cunoaște, inclusiv serviciile secrete și procurorii. „Radu Dimofte vrea sa cumpere actiuni de 31,7 milioane euro la firmele care dețin francizele Pizza Hut, KFC, Paul, Hard Rock Café si Cinnabon, unde are deja participații. Dimofte, împreuna cu Puiu Popoviciu, a adus în Romania, în franciză, restaurantele Pizza Hut si KFC. Acesta intenționeaza să investească și în Wellkept Properties și în Practic SA. „Acționarii aprobă achiziționarea de acțiuni și părți sociale, în valoare totală de 31,78 milioane euro, în cadrul societăților: Wellkept Properties, Cinnamon Bake & Roll, Midi Development (Hard Rock Cafe), Moulin D’Or (Paul), American Restaurant System (Pizza Hut), US Food Network (KFC) si Practic”, potrivit hotărârii acționarilor Wellkept Imobiliare. Prin aceștia se vor derula achizițiile, ei contractînd și un credit de 15,25 milioane euro de la Alpha Bank România pentru aceste tranzacții”. (Săptămîna financiară, ianuarie-2016) […]

  2. 2 securisti juniori trimisi alaturi de un regiment întreg de colegi (Badea, Tiriac, Petrescu, etc.) spre a penetra emigrația romaneasca si a invata din tainele capitalismului, s-au intors dupa 90 sa creeze capitalismul original românesc. Restul este istorie. Capitalismul nu este pentru toti, ci doar pentru cei alesi, de sistem desigur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here