Copiile legalizate și cazierele scoase din procedura de finanțare

0
1586
Copiile legalizate și cazierele scoase din procedura de finanțare

Solicitanţii de fonduri nerambursabile, dar şi aceia care depun proiecte pe fonduri naţionale nu mai sunt obligaţi – de la la 1 octombrie – să îşi probeze bonitatea cu documente legalizate şi caziere judiciar sau fiscal, conform MInisterului Fondurilor Europene.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene (MFE), a semnat recent un ordin de adoptare a ordonanţei ANAF prin care se elimină solicitarea de copii legalizate, cazierul judiciar este înlocuit de declaraţie pe proprie răspundere, iar cazierul fiscal rămâne în sarcina solicitată de către MFE direct de la ANAF.

Sistemul Național de Evidență Informatizată

“Referitor la copiile legalizate ale unor documente, funcţionarul însărcinat în acest sens din cadrul structurilor MFE va asigura certificarea conformităţii cu originalul a copiilor depuse. În ceea ce priveşte cazierul judiciar, în cazul achiziţiilor publice, operatorul economic va da o declaraţie pe proprie răspundere, iar funcţionarii responsabili din MFE vor consulta Sistemul Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar (SNEICJ) sau vor solicita Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) un extras al acestuia”, precizează MFE.

Declarații pe proprie răspundere

În cazul proiectelor cu finanţare europeană, operatorul economic va da o declaraţie pe proprie răspundere în procesul de evaluare a cererilor de finanţare, iar funcţionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar în procesul de contractare a finanţării europene nerambursabile.

“În procedura de organizare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de natură contractuală funcţionarii responsabili din MFE vor consulta SNEICJ sau vor solicita IGPR extras de pe cazierul judiciar”, mai spune MFE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here