Apeluri de proiecte de 5 milioane de euro

0
2576
fonduri-europene
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a deschis apeluri de proiecte pentru regiunile mai puțin dezvoltate și pentru București-Ilfov, în valoare de peste 5 milioane de euro, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției.
“Ministerul Fondurilor Europene a deschis apelurile de proiecte pentru ‘Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) ? orașe/municipii cu populație de peste 20.000 locuitori’, pentru 7 Regiuni de Dezvoltare (regiuni mai puțin dezvoltate) și Regiunea București-Ilfov. Apelurile sprijină transpunerea în plan local a măsurilor prevăzute de Guvernul României în Pachetul Antisărăcie. Astfel, la nivelul comunităților urbane caracterizate prin nivel scăzut de educație, grad crescut de șomaj, stare precară de sănătate a locuitorilor și condiții proaste de locuire, cu accent pe cele cu populație aparținând minorității rome, se vor implementa proiecte integrate în contextul mecanismului de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității’, informează MFE.
Cine sunt beneficiarii

Beneficiarii fondurilor din acest apel de proiecte pot fi autoritățile publice locale în parteneriat cu actori sociali relevanți sau Grupurile de Acțiune Locală (GAL) existente la momentul lansării apelurilor. Pentru Regiunea București-Ilfov alocarea financiară este de 250.000 euro, iar pentru cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate este de peste 4,8 milioane euro. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 50.000 euro.

“Personal, cred că abordarea pe modelul proiectelor integrate, constând din asistență și intervenție simultană în mai multe domenii de dezvoltare, identificate de comunități în funcție de realitățile locale, este soluția cea mai potrivită pentru comunitățile marginalizate și vulnerabile social și economic”, a declarat Ciprian Necula, secretar de stat în cadrul MFE.

Finanțate și GAL-urile

Sunt finanțate constituirea GAL-ului sau activarea/adaptarea GAL-ului existent la cerințele Dezvoltării Locale plasate sub Responsabilitatea Comunității pentru perioada 2014-2020, elaborarea studiului de referință în vederea identificării zonei/zonelor urbane marginalizate și a delimitării teritoriului vizat de Strategia de Dezvoltare Locală, precum și a analizei comunității marginalizate din teritoriu, mobilizarea, facilitarea și consultarea comunității/comunităților urbane marginalizate vizate de SDL, animarea partenerilor locali și mobilizarea comunității marginalizate vizate de SDL și elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală și a listei indicative de intervenții prin care GAL consideră că vor fi atinse obiectivele strategiei de dezvoltare locală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here