Acțiunile Deutsche BANK au scăzut cu peste 50%

0
2989
deutsche bank
Prețul acțiunilor Deutsche Bank a scăzut cu 50,77% de la începutul anului pe sistemul alternativ de tranzacționare (ATS) al Bursei de Valori București, unde este listată, reiese din datele operatorului pieței de capital.
În ultima săptămână, Prețul acțiunilor a scăzut cu 11,72%, iar luni acestea erau în scădere cu 5,08%. În ultima lună au fost realizate tranzacții de peste 3,8 milioane lei.
Un nou minim istoric

Acțiunile Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă comercială din Germania, au atins luni dimineață un nou minim istoric, pe fondul îngrijorărilor că rezervele de capital vor fi afectate de creșterea cheltuielilor juridice, inclusiv o înțelegere pentru soluționarea unor acuzații privind vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) pe piața din SUA. În jurul orei 9.15 a.m., la Frankfurt acțiunile Deutsche Bank înregistrau o scădere de 4,2% până la 10,93 euro per titlu, un nou minim istoric.

Amendă de 14 miliarde de dolari

În urmă cu o săptămână, Departamentul american al Justiției (DoJ) a cerut băncii germane să plătească o amendă record de 14 miliarde de dolari pentru a pune capăt unei anchete ce vizează vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS). Suma solicitată de DoJ, care cel mai probabil va face obiectul mai multor luni de negocieri, este mult mai mare decât se așteptau Deutsche Bank și investitorii.

În paralel, revista germană Focus, citând o serie de oficiali guvernamentali, a dezvăluit că Angela Merkel a exclus varianta oricărui ajutor de stat pentru Deutsche Bank AG, având în vedere că anul viitor vor avea loc alegeri legislative în Germania. De asemenea, cancelarul german a refuzat să intervină în disputa dintre Deutsche Bank și Departamentul american al Justiției.

Citeste si  Rezultate financiare IMPACT Developer & Contractor SA la 30 iunie 2022

Cu prilejul publicării rezultatelor financiare pe trimestrul al doilea, Deutsche Bank a anunțat că a pus deoparte suma de 5,5 miliarde de euro pentru a soluționa litigiile în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here