Abilitatea #1 pe care trebuie să o aveți în afaceri

0
1253

Indiferent cât de inteligenți sau creativi sunteți, modul în care tratați relațiile este cea mai mare problemă care trebuie abordată în afaceri. Iată câteva modalități prin care puteţi îmbunătăți această abilitate, adesea, ignorată.

Nu este vorba doar despre relații.

Spui că nu ești psiholog dar crezi că te descurci în relaţia cu colegii. Simţi că poţi câştiga prieteni, cu uşurinţă şi că poţi influenţa oamenii.  Atunci, care este problema?

Așteaptă până se va arăta primul conflict.

Chiar și cu echipe virtuale, politica relațională aplicată în birouri reprezintă una dintre cele mai mari pierderi de productivitate și succes. Priviţi ce se întâmplă în aceste momente în birourile de la Washington D.C. Teatru curat!

 Îmbunătăţeşte-ţi abilitățile de afaceri, dezvoltă-ţi leadership-ul şi aminteşte-ţi cât timp ai petrecut învățând că să înțelegi cu adevărat relaţiile dintre oameni?

Dale Carnegie spunea” Când te confrunţi cu oamenii, să îţi aminteşti că nu te confrunţi cu creaturi logice. Te confrunţi cu creaturi pline de emoție…”

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să studiezi relațiile și cum să diminuezi conflictul și dramele de la locul de muncă.

Există câteva modele majore de comportament pe care le putem numi obiceiuri pe care, cu toții, le învățăm în organizația noastră de origine, familia. Tot ceea ce am învățat despre corectitudine, favoritism, trădare, întoarcere, s-a petrecut în timp ce participăm la interacțiunile care se desfăşurau acasă. Ce alte comportamente majore vă provoacă frustrare atunci când lucraţi cu ceilalți?

Iată care sunt aceste modele: descurcăreţ, realizator, rebel, clovn, persecutor, victimă, salvator, martir, ocolitor, negativist si generos. Care este modelul care vă reprezintă? Dacă sunteți în viață și respirați, cel puțin un model vă aparține.

Toate modelele de comportament sunt interactive. Jucați un rol la fel ca și ceilalți. Acordați mare atenție atunci când acestea vă sunt impuse. Ce faci atunci când cineva te conduce cu nerăbdare către un anume model?

Prin observarea, înțelegerea și transformarea modelelor comportamentale învechite, puteți evita rapid și inteligent conflictele la locul de muncă.

Iată ce spunea președintele Theodore Roosevelt despre relații, cărora le acordă o mare atenție: „Cel mai important şi unic ingredient în formula succesului este ştiinţa de a te alătura oamenilor”.

Și savantul Peter Drucker declara: „Cel mai important lucru în comunicare este să auzi ceea ce nu se spune.”

Acum şi o veste bună… Când vă veţi face timp să învățați totul despre aspectele interioare ale relațiilor la locul de muncă, veţi obține un bonus. Indiferent ce veţi învăța la locul de muncă, vă va ajuta ca atunci când mergeţi acasă să aveți partenerul și copii mai fericiți.

Relațiile reprezintă adezivul pentru dezvoltarea de produse, vânzări, marketing, strategie și creativitate. Faceți din acest domeniu una dintre cele mai importante sarcini pe care le aveți ca antreprenor și lider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here