Aberatia de Buget – Cum poate avea un departament pentru egalitatea de sanse alocat un buget de 40 milioane de euro?

0
2284
Gesch‰ftsmann und Gesch‰ftsfrau an der Startlinie auf der Laufbahn - businesspeople at starting line Credit: McPhoto/face to face

Un articol plasat evident interesat si pe sub mana la un site de stiri provoaca din nou greata postmanipulare… Dar stirea nu e aici…

Stirea e ca un Departament obscur care deruleaza niste programe fara nici o finalitate este finantat cu -atentie- 40 de milioane de euro pentru a sustine o asociere cu o Universitate de Informatii si pentru a face niste traininguri….

40 de milioane de euro din banii contribuabililor ar fi trebuit mai bine cheltuiti…nu credeti?


Un site de stiri a publicat acum doua zile o informatie prezentata drept bomba, care „arunca in aer justitia din Romania”, si anume faptul ca „1000 de magistrati au fost racolati de Serviciul Roman de Informatii”. Pentru mai multa credibilitate este prezentat un document, insa datele din el sunt prezentate distorsionat in articol, si anume ca Academia Nationala de Informatii din subordinea SRI a organizat un curs de formare profesionala, la care a invitat sute de magistrati prin intermediul CSM, acuzat ca nu s-a opus si asta in plin scandal generat de declaratiile unor generali SRI referitoare la „campul tactic”. Astfel de informatii nu pot fi trecute cu vederea. Ce rezulta insa la o minima verificare?

  • UPDATE La scurt timp dupa publicarea articolului HotNews.ro, site-ul stiripesurse.ro a publicat o precizare la articolul despre racolarea magistratilor de catre SRI: „La o consultare mai atentă a documentatiei redactia a ajuns la concluzia ca multe din sustineri nu se susțin. Prin urmare… materialul de mai jos poate fi vazut doar prin prisma campaniei interne între magistrați pentru o mai buna pozitionare pentru un loc în CSM”

Sub titlul bomba „Document – Actele care aruncă în aer justitia din România: 1.000 de magistrati racolati de SRI” , site-ul stiripesurse.ro a publicat luni, 1 februarie, un articol in care sustine ca sub pretextul unui program privind egalitatea de sanse, intitulat „Start – o viata de calitate in siguranta” serviciile secrete au racolat magistrati. Site-ul prezinta drept proba un raspuns al directiei de resurse umane din cadrul CSM la o invitatie transmisa in iunie 2015 de Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati prin care erau invitati magistrati la un curs de formare profesionala derulat pe bani europeni in parteneriat cu Academia Nationala de Informatii din subordinea SRI.

Site-ul rezuma intreaga poveste astfel: „Pe scurt, Academia SRI creaza un program de formare pentru 1.000 de magistrati, dintre care 500 procurori sefi si presedinti de instante, la sfarsitul caruia fiecare cursant va fi „evaluat” de o comisie formata de ofiteri SRI. Programul a fost demarat anul trecut in contextual in care scandalul despre „campul tactic” era in toi. Cu toate acestea, CSM-ul nu a avut nici o problema ca 1.000 de magistrate vor fi formati si „evaluati” de ofiteri SRI.”

Imagine
Articolul se incheie prin adaugarea unor elemente menite sa intareasca ideea enuntata in titlu, si anume ca o mie de magistrati au fost racolati de SRI: „De asemenea, prin avizarea pozitiva a unui asemenea program, CSM a aratat din nou ca nu isi ia in serios rolul de garant al independentei justitiei. Agentia Natioana pentru Egalitate de Sanse este condusa de Ioana Cazacu, membra PSD si fina lui Victor Ponta. O alta persoana din conducerea acestei institutii este Daniel Gabi Asanica, ofiter de la DGIPI. Chestorul principal de politie Gheorghe Nicolae, aflat la conducerea DGIPI, este abolvent la Academiei Nationale de Informatii, dupa cum rezulta din propriu CV.”
Citeste mai mult pe Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here