“A uitat” că la-nceputul anului a numit-o pe Mihaela Triculescu la conducerea ANAF. Teodorovici: Administrarea fiscală trebuie să cunoască o îmbunătăţire radicală. Trebuie eliminate incompetenţa şi corupţia

0
1005

Mihaela Triculescu a fost numită de Teodorovici la conducerea ANAF la începutul acestui an, cu susţinerea consilierului guvernamental Darius Vâlcov.

Mirela Călugăreanu, director general al Direcţiei Bucureşti a ANAF, fost preşedinte al Fiscului, a fost numită şefa ANAF, în locul Mihaelei Triculescu, a anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a subliniat că administrarea fiscală trebuie să cunoască ”o îmbunătăţire radicală”, iar, din cadrul Fiscului, trebuie eliminate incompetenţa şi corupţia.

Conform deciziilor publicate luni în Monitorul Oficial, Mihaela Triculescu a fost eliberată din funcţia de şef al ANAF, fiiind înlocuită de Mirela Călugăreanu, care revine astfel la conducerea instituţiei.

”Partea de administrare fiscală trebuie să cunoască o schimbare radicală, o îmbunătăţire radicală şi necesară pentru toţi contribuabilii, atât persoane fizice şi juridice”, a spus Teodorovici.

Ministrul a subliniat că îşi doreşte ca transparenţa să primeze în cadrul ANAF şi să fie eliminate ”incompetenţa şi corupţia”.

În luna mai, Teodorovici a declarat că ANAF trebuie să-şi eficientizeze activitatea şi să aducă la buget venituri mai ridicate decât cele prevăzute în buget.

Mirela Călugăreanu a condus Fiscul din vara anului 2017 până în martie 2018, în mandatul Guvernului Tudose.

Vâlcov a fost eliberat la cerere din funcţia de consilier de stat la Cancelaria premierului.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here