A fost sau nu demisă protejata lui Vâlcov de la Fundeni? Bâlbâiala de la Sănătate

0
1037

În urmă cu zece zile, redacția Money.ro a trimis o adresă la Ministerul Sănătății prin care a dorit să afle situația Adrianei Cotel, directoarea Institutul Institutului Clinic Fundeni, în condițiile în care a fost numită în post în ultimele zile de mandat ale Sorinei Pintea. Cotel, una dintre protejatele fostului greu din guvernarea PSD, Darius Vâlcov, a înlocuit-o pe Alina Tănase, numită manager interimar la Fundeni, în luna august. Timp de zece zile, oficialii de la Sănătate nu au trimis niciun răspuns. Vineri, 29 noiembrie, în jurul orei 14.00, G4Media anunță că Adriana Cotel a fost demisă, citând surse din cadrul ministerului. La oră după aceea, pe adresa redacției Money.ro vine un răspuns hilar de la aceeași instituție. ”Având în vedere solicitarea dumneavoastră transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm că, în conformitate cu prevederile art.6, alin. (4) din OUG nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor și al art.7, alin. (1) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, durata necesară pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășeste 10 zile, iar răspunsul va fi comunicat în maxim 30 de zile”.

Practic, celor de la Sănătate le ia minim zece zie să vadă dacă  Adriana Cotel încă mai este în funcție și să ne comunice, deși în presă apar, pe surse, informații că a fost înocuită.

Adriana Cotel a fost schimbată după aproape trei săptămâni de la declarația lui Ludovic Orban prin care anunța că o dă afară.

Înainte să ajungă la Fundeni, Adriana Cotel a fost șefa Agenției Naționale a Medicamentului, o instituție – cheie care arbitrează industria farmaceutică din România. În ianuarie 2019, Viorica Dăncilă a numit-o preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial. Adriana Cotel a refuzat constant să-și publice CV-ul, deși răspunderea pe care a avut-o în CNAS și ANM a fost enormă: se îngrijește de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrează un buget de 7 miliarde de euro. Recorder a descoperit că pe lângă funcțiile primite în diverse instituții ale statului, biografia Adrianei Cotel ascunde o ascensiune cel puțin la fel de spectaculoasă și pe partea academică. În numai trei ani, a ajuns licențiată în Psihologie, masterandă, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare.

Citeste mai mult pe Money.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here