A dispărut peştele din Delta Dunării? După inaugurarea cu fast, bursa de peşte de la Tulcea a fost închisă

0
515

La începutul săptămânii a fost inaugurată cu mare fast, de prim ministrul Vasilica Dăncilă, bursa de peşte, care  şi-a închis însă porţile pentru tranzacţii, cel puţin până în luna iunie. Oficialii susţin că motivul principal ar fi prohibiţia la pescuit, care a intrat de saptamana trecuta în vigoare. Până la redeschiderea bursei se caută angajaţi şi mobilier pentru birouri.

Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerţ agroalimentar Unirea, a declarat pentru un post de televiziune:

„Procedura de proiect a fost lichidată pe data de 22.03. Am făcut şi atunci acelaşi lucru – am adus peşte, l-am plimbat pe linia tehnologică, a funcţionat, l-am vândut.”

Testarea instalaţiilor era obligatorie, altfel se pierdeau fondurile europene alocate bursei.

„Inaugurarea s-a făcut pentru că a existat o obligaţie de la finanţator, pentru că altfel exista riscul să se plătească nişte penalităţi. Ea este încheiată, s-au făcut toate probele tehnologice şi s-a inaugurat tocmai pentru a se vedea dacă poate funcţiona în ansamblul care a fost creat în această zonă. Şi s-a făcut, cum se spune, o repetiţie, o verificare a funcţionării ei din punct de vedere tehnic”, a precizat Grigore Baboianu, directorul Bursei de Peşte din Tulcea .

Acum, la sediul bursei, doar câţiva paznici vin la program. Pescarii rămân însă optimişti. Aşteaptă să treacă perioada de prohibiţie, când speră că bursa va deveni funcţională. Bursa de peşte a fost deschisă cu 3 ani întârziere pentru că din proiectul iniţial lipseau racorduri la utilităţi, fapt care a pus în pericol şi finanţarea europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here