650.000 metri pătrați de spații de depozitare din România sunt neocupați în momentul de față

0
1197

15% din spațiul de depozitare existent pe plan local este neocupat în momentul de față, acesta însumând aproximativ 650.000 metri pătrați. Valoarea spațiului total de depozitare neutilizat este de circa 6 milioane de euro, fără a lua însă în calcul și costurile serviciilor logistice, potrivit reprezentanților Storage Logistics.

Cu toate acestea, reprezentanții Storage Logistics, primul marketplace local pentru spațiile de depozitare din România, estimează că gradul de ocupare a depozitelor poate ajunge la 90-95% din capacitatea acestora până la final de an, dat fiind faptul că închirierea pe termen scurt poate reprezenta o soluție de back-up pentru perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, când tot mai multe magazine online și business-uri în plină dezvoltare au nevoie de o soluție rapidă și eficientă de depozitare a stocurilor, în diferite zone cheie din țară.

Odată cu lansarea platformei noastre în luna septembrie, am generat foarte mult interes din partea mai multor tipuri de business-uri, atât unele aflate în creștere, cât și din partea multinaționalelor. Ne-am dat seama că multe companii locale au nevoi imediate, legate de un anumit sezon de vânzări, așa cum este Black Friday sau perioada sărbătorilor, și că avântul comenzilor online din acest an face ca soluția noastră să fie nu doar relevantă pentru aceștia, ci și necesară.” a declarat Cristina Dumitrescu, Managing Partner Storage Logistics.

Piața locală de depozitare va însuma aproximativ 5 milioane de metri pătrați de spații de depozitare la  sfârșitul anului 2020, potrivit specialiștilor în domeniu, însă marea majoritate a depozitelor nu și-au fructificat până în prezent spațiul neocupat.

Platforma Storage Logistics, primul marketplace din România pentru spații de depozitare, a fost lansată în luna septembrie a acestui an și include deja în momentul de față o suprafață totală a spațiului disponibil de aproximativ 65.000 metri pătrați, cu o capacitate de depozitare pentru 250.000 paleți.

Storage Logistics reprezintă o rețea virtuală de depozite fizice din România, prin intermediul căreia companiile care au nevoie de spațiu provizoriu, pe termen mediu și scurt, au acces la o multitudine de variante: accesând www.storage-logistics.ro utilizatorii pot găsi ușor și rapid spații de depozitare pentru o perioadă începând de la 1 săptămână, la costuri începând de la 1 euro/palet depozitat, în funcție de zona, perioada și serviciile alese de client din oferta respectivului depozit.

Închirierea spațiului se face online, iar comunicarea cu depozitul se realizează de asemenea prin intermediul platformei. Mai mult, în momentul de față, depozitele disponibile prin intermediul platformei acoperă peste 50% din județele țării, majoritatea fiind localizate în apropierea zonelor de graniță sau a principalelor noduri interne de transport și logistică. De asemenea, platforma include și depozite care garantează controlul climei și al securității, spațiile listate în platformă fiind atent selecționate pe baza unor criterii de analiză valabile la nivel european.

Un alt avantaj major pe care Storage Logistics îl oferă clienților săi este flexibilitatea închirierii: companiile nu trebuie să semneze contracte de închiriere pe termen lung pentru spațiul de depozitare, acestea pot face rezervarea spațiului de depozitare doar atunci când știu care este capacitatea de stocare de care au nevoie, precum și perioada și zona țării în care marfa trebuie păstrată.

Astfel, costurile alocate lanțului de aprovizionare sunt optimizate, prin reducerea ultimilor kilometri de livrare. Alte avantaje importante sunt reprezentate de: posibilitatea de a scala business-ul în funcție de comenzile dintr-o lună sau dintr-un sezon, reducerea timpului alocat gestionării proiectelor logistice, precum și securitatea mărfurilor și accesul la tehnologie de vârf din depozitele clasa A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here