6,2 milioane euro contracte cu statul în favoarea unui membru activ al CNA… de ce nu îți dai demisia să rămâi în privat, cucoană?

0
842

Oana Simona Dincă, care este din noiembrie 2018 supleanta lui Kocsis la funcția de membru CNA, la propunerea PNL, participă la ședințele autorității din audiovizual din 14 octombrie, dar nu votează pentru că este în incompatibilitate cu funcțiile deținute în două companii private.

Companii care au contracte în derulare de 6,2 milioane de lei cu statul român.

Potrivit Declarației de avere publicată pe site-ul CNA, Oana Dincă (foto) este director al companiei Public Research SRL din București, unde a avut un salariu anual de aproximativ 6.600 de lei și mai este asociată în firma Administer Plus SRL din București.

Ultima firmă i-a adus venituri din dividende de peste 99.000 de lei, iar împreună cu soțul care este conferențiar universitar la SNSPA a câștigat din Public Research SRL peste 600.000 de lei din dividende.

Ambele firme sunt angrenate în diverse procente de asociere sau integral în 14 contracte de consultanță, formare profesională, dezvoltarea de strategii, simplificarea procedurilor administrative etc. pentru clienți precum Ministerul Fondurilor Europene, Comuna Domnești Ilfov, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Justiției, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Municipiul Moreni, Consiliul Județean Ploiești, Municipiul Târnăveni, Municipiul Câmpia Turzii și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale București.

Toate aceste contracte au valori declarate ce revin firmelor menționate de 6,2 milioane de lei.

În asocierea cu Ernst & Young SRL (lider de asociere, 70%) și Public Research S.R.L. (30%) sunt oferite Autorității pentru Digitalizarea României, printrun contract de 3 milioane de lei cu scadența în februarie 2021 “Servicii de consultanță pentru implementarea manage mentului calității prin CAF și a managementului performanței de tip BSC, inclusiv analiză pentru dezvoltarea unei soluții informatice pentru proiectul „Sistem integrat de management pentru o societate informațională performantă”.

Reamintim faptul ca Autoritatea pentru Digitalizarea României gestionează bugetele de sute de milioane de euro care sunt acordate televiziunilor, radiourilor, ziarelor, revistelor și publicațiilor online pentru campania de informare a Guvernului referitoare la COVID-19, potrivit OUG 63 / 2020.

Va renunța oare Oana Dincă, propusă de PNL, la atâția bani doar ca să voteze amenzi pentru televiziunile care încalcă Legea audiovizualului? Rămâne de văzut dacă va începe să voteze vreodată.

Ce o califăcă așadar pe noua membră a CNA să supervizeze activitatea companiilor din audiovizual?

Nu prea multe: din CV-ul de pe Linkedin reiese că Oana Dincă a fost printre altele expert parlamentar, consilier și șefă de cabinet la Camera Deputaților până în 2009, având în principal atribuții legate de monitorizarea mass-media și PR. Are un master SNSPA din 2003 și a făcut cursuri de administrație publică la Institutul Național de Administrație în 2008.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here