6 lucruri pe care fiecare manager le aşteaptă de la angajaţi, indiferent de companie, industrie, sau zonă geografică

0
2741
6 lucruri pe care fiecare manager le aşteaptă de la angajaţi, indiferent de companie, industrie, sau zonă geografică

Fiecare loc de muncă are un set propriu de cerințe, dar câteva lucruri sunt universal valabile pentru orice manager atunci când evaluează un angajat.

Pentru a-ţi impresiona managerul și pentru a-ţi câștiga o excelentă reputație, asigură-te că îndeplinești aceste șase cerinţe.

  1. Să ai rezultate predictibile.

Rezultatele reprezintă condiţia numărul unu în funcţie de care managerii îşi evaluează angajații. Deşi este o condiţie de bază, mulți angajați acționează ca și cum aceasta nu ar face parte din ecuație. Încearcă să rezolvi toate sarcinile primite. Arată că acestea pot fi evaluate şi cuantificate. Dacă nu poţi finaliza la timp una dintre sarcini, înştiinţează-ţi managerul cât mai curând posibil.

  1. Să colaborezi foarte bine cu colegii.

Managerii îşi doresc angajați care să lucreze bine cu ceilalți colegi și care sa nu cauzeze probleme interpersonale. Oamenii conflictuali reprezintă ultimul lucru pe care un manager şi-l doreşte.

Noi toți avem acel coleg care, câteodată, ne enervează. Alteori, suntem tentati  să ne angajam în bârfe inutile. Stapaneşte-te și arată managerului că poţi contribui, în mod eficient, la munca în echipă.

  1. Să ai iniţiativă.

Dramaturgul grec Euripide a spus: “Cei mai înțelepți oameni îşi urmează propria cale.” Un manager bun este acolo pentru a-ţi ghida și sprijini activitatea fără a-ţi impune exact modul de acţiune.

Managerii doresc angajații care dau dovadă de inițiativă și care nu aşteaptă să li se spună, la fiecare pas, ce au de făcut. Acest lucru nu numai că eliberează timpul managerului dar mai ales aduce idei proaspete dinspre angajați. Ai inițiativă, nu aștepta să fi întrebat şi profită de oportunități pentru a te face remarcat.

  1. Să spui, întotdeauna, adevărul.

Managerii doresc angajați care sunt sinceri cu privire la problemele pe care le remarcă în organizație. Dacă vezi semnele unei probleme, comunica acest lucru managerului care astfel va avea șansa să o rezolve înainte ca aceasta să producă efecte nedorite.

Niciun manager nu vrea ca un angajat bun să plece din cauza unei probleme despre care nu a ştiut că există sau să constate un blocaj în interiorul echipei ale cărui semne apăruseră de mai mult timp.

  1. Să fii entuziast.

Managerii nu doresc angajații care sunt acolo doar pentru a-şi încasa salariul. Entuziasmul, pasiunea, angajamentul, pozitivitatea sunt câteva dintre lucrurile pe care managerii le aşteaptă din parte angajaților, la locul de muncă.

Potrivit unui sondaj Gallup, aproximativ două treimi dintre angajaţi nu îndeplinesc aceste aşteptări la locul de muncă, astfel încât poți foarte uşor să dovedeşti că eşti altfel.

  1. Să fii dornic să te dezvolți continuu, din punct de vedere profesional.

Managerii doresc ca angajații să trateze locul de muncă, ca parte a unei viitoare cariere. Angajați profesioniști sunt întotdeauna dornici să îşi îmbunătățească abilitățile și să-şi crească valoarea în timp, devenind ulterior modele pentru noii veniţi în organizaţie.

Este responsabilitatea managerului de a te ajuta să creşti profesional, dar el nu poate face totul pentru tine. Arată că eşti pregătit și dispus să îţi iei cariera în propriile mâini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here