Nicolae Ratiu nu se teme de manipularile grosolane ale mediei controlate de Dan Voiculescu

0
1999
Ion Rațiu Democracy Award Ceremony, 11 december 2018 @ Bucharest | © FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Domnul procuror Augustin Lazăr a fost invitat la ceremonia de decernare a Premiului & Bursei Ion Rațiu pentru Democrație judecătoarei Camelia Bogdan.

Decernat anual de Rațiu Family Charitable Foundation, Londra și Centrul Rațiu pentru Democrație, Turda în parteneriat cu Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington, Premiul Ion Rațiu pentru Democrație exprimă ataşamentul profund faţă de democraţie al lui Ion Raţiu (1917 -2000), materializat mai ales în contribuţia adusă în calitate de politician român, dar şi prin interesul manifestat în direcţia schimbărilor democratice din întreaga lume.

Premiul & Bursa Ion Rațiu pentru Democrație susține activiști sau intelectuali care luptă pentru cauza democrației, fie că se află în exil datorită unor regimuri represive sau sunt activi în democrații emergente.

Discursul de acceptare sau prelegerea susținută de fiecare dintre laureați face cunoscute cercetătorilor, activiştilor şi factorilor de decizie experienţele persoanelor care luptă pentru democraţie în aceste zone.

Fondată în 1979, Rațiu Family Charitable Foundation promovează și sprijină proiecte care contribuie la evoluţia învăţământului superior şi a cercetării culturale şi istorice a României, precum și stimulează și susține societatea civilă în înțelegerea și aplicarea principiilor democratice în lume.

Centrul Raţiu pentru Democraţie este o organizaţie neguvernamentală, non-profit care promovează democrația ca mod de viață, susținând valori şi comportamente asociate participării publice, dezvoltării tinerilor și aplicării practice a unei viziuni multiculturale.

Woodrow Wilson International Center for Scholars – fondat de Congres în Washington DC-  reprezintă expresia omagiului național adus memoriei președintelui Woodrow Wilson. Este o instituție nonpartizană, susținută din fonduri publice și private,  de analiză a problematicii internaționale, ce susține dialogul deschis și cercetarea independentă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here