5.000 de joburi puse pe masa la Targul de la Sala Palatului

0
2603
joburi
Marile companii din România au început să angajeze şi tineri fără experienţă pe care îi instruiesc la locul de muncă, iar cei care se prezintă la interviul de angajare au început să aibă pretenţii salariale mai realiste. Cel puţin acestea sunt tendinţele la târgul de locuri de muncă deschis la Sala Palatului din București.

Cel mai mare târg de locuri de muncă s-a deschis la finele acestei săptămâni la Sala Palatului din Bucureşti. Peste 100 de companii au venit să-şi prezinte oferta de joburi din toată ţara: 5000 de posturi în diverse domenii.

Salarii peste medie

Standurile companiilor care participă la târgul de meserii deschis vineri şi sâmbătă la Sala Palatului din Capitală au fost vizitate deja de câteva mii de oameni. Slujbele scoase la concurs sunt recompensate cu salarii peste medie şi sunt destinate studenţilor şi absolvenţilor de studii superioare.„Salariile variază în funcţie de nivelul de experienţă şi de domeniul de activitate a companiei respective. Vorbim de poziţiile de internship de 300-400 de euro şi salariile pot ajunge până la 1000 -1500 euro pentru cei cu mai mulţi ani de experienţă”, explică Delia Moraru, reprezentanta organizatorului târgului.

Renault angajează 300 persoane

Iar pretenţiile candidaţilor sunt realiste. Salariile cerute sunt pe măsura experienţei pe care o au în domeniile în care îşi caută un loc de muncă. Tinerii care nu au experienţa necesară o pot dobândi prin stagiile de practică oferite de companiile prezente la târg, cum ar fi Renault. Francezii recrutează oameni atât pentru fabrica Dacia din Mioveni, cât şi pentru centrul tehnologic de la Titu.„La această ediţie am venit cu peste 300 de posturi în recrutare atât pentru debutanţi, profile entry, cât şi pentru persoane cu experiență. Iar pentru studenți și masteranzi am venit cu 100 de subiecte de stagiu din programul nostru Drive Your Future. Fiecare subiect de stagiu vine cu o bursă lunară de 1200 de lei”, explică Irina Stoica, reprezentant Renault.

Se caută IT-iștii

Tineri angajează şi companiie IT. Studenţii sau absolvenţii facultăţilor de informatică au un avantaj. Însă şanse de angajare au şi IT-iştii autodidacţi, câtă vreme demonstrează că ştiu meserie.„În primul rând să fie pasionat de tehnologie, să aibă o bază tehnică, cei din facultăți tehnice o au, și să își dorească să lucreze la Microsoft”, spune Alexandru Vrânceanu, reprezentant Microsoft.În total, la târgul Angajatori de Top au fost scoase la concurs 5.000 de posturi în diverse domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here