A sosit şi rândul României: PSD creează paradisuri fiscale pentru clientela de partid

0
1128

Reprezentanţii USR condamnă ferm decizia coaliţiei PSD-ALDE, susţinută de UDMR şi minorităţile naţionale, de a crea în România zone cu regim derogatoriu de la regimul fiscal, adică mini paradisuri fiscale, în care afaceriştii apropiaţi puterii să se îmbogăţească fără a plăti taxe şi impozite.

Parlamentarii Uniunii Salvaţi România s-au opus proiectului iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae încă de la depunerea acestuia, aşa cum au făcut-o şi în şedinţa din plenul Camerei Deputaţilor.

Este proiectul prin care domnul senator Şerban Nicolae a propus să se creeze un regim derogatoriu de la regimul fiscal, adică nişte paradisuri fiscale pentru prietenii care au afaceri în zonele acestea. Preocuparea principală a Parlamentului pare să fie rezolvarea unor interese de grup, a unor interese de găşti. Acest proiect este o ruşine la adresa cetăţenilor oneşti care plătesc taxe şi impozite”, a declarat Stelian Ion, vicelider al grupului USR, conform sursei citate.

Proiectul adoptat de Parlament tot pe repede-înainte – dimineaţa în comisiile de specialitate, la prânz în plenul Camerei Deputaţilor – este un proiect cu dedicaţie pentru băieţii deştepţi din PSD şi din proximitatea partidului. Băieţi deştepţi precum cei care au pus mâna pe Insula Belina. Sau precum cei care fac bani frumoşi din jocurile de noroc.

Dacă proiectul adoptat de PSD-ALDE, cu susţinerea UDMR şi a minorităţilor, va ajunge să intre în vigoare, fericiţii beneficiari ai regimului derogatoriu vor avea scutire de la taxa pe teren şi o cotă redusă de TVA, la care s-ar putea adăuga alte scutiri şi facilităţi, temporare sau permanente, decise de autorităţile publice locale”, mai arată sursa menţionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here