25.000 de noi funcţionari publici aduşi de PSD de când a venit la guvernare

0
1172

Claudiu Năsui Numărul de funcţionari publici a crescut cu 25.000, la aproape 1,22 milioane, de când PSD a venit la guvernare, reclamă deputatul USR Claudiu Năsui, ca răspuns la afirmaţia ministrului de Finanţe că dacă 20% din funcţionari ar pleca nu li s-ar simţi lipsa.

„Domnul ministru Teodorovici ne arată încă o dată cum una zicem, alta facem. Dacă într-adevăr crede că avem prea mulţi funcţionari publici, atunci, de ce a crescut PSD numărul de funcţionari cu 25.000?”, a scris Năsui, pe Facebook.

Potrivit lui, când PSD a venit la guvernare, statul român avea angajaţi 1.194.466 de funcţionari publici, iar acum sunt 1.219.397 (792/153 în ministere şi agenţii şi 427.244 în administraţia publică locală).

„Adică PSD explodează cheltuielile de personal ale statului şi apoi tot el vine şi ne spune că sunt prea mulţi funcţionari. Dacă PSD se preocupă acum de soarta celor cu salarii mici din economie, de ce le-a mărit impozitarea pe muncă? Haideţi să ne reamintim că PSD a introdus supra-impozitarea muncii pe timp parţial la nivelul unei munci full-time. Lucrul acesta a dus la şomaj în rândul celor cu salarii mai mici sau chiar la muncă la negru. Dacă chiar voia PSD să-i ajute, trebuia să facă exact opusul şi să scadă impozitarea pentru salariile mici. La aceiaşi bani primiţi net în mână de angajat, să fie nevoie de un cost mai mic al angajatorului. Aşa ar fi avut o şansă oamenii aceia. Dar PSD a făcut exact opusul. Din păcate, nu doar că una zicem, alta facem, ci facem taman opusul. Ei agravează problema după care tot ei se plâng de ea”, mai scrie Năsui.

Mesajul lui vine ca un răspuns la afirmaţia ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici, care a sugerat că 20% din funcţionarii de la stat stau degeaba şi „n-ar simţi nimeni” dacă ar pleca. El a mai spus, de asemenea, că obligaţia de a oferi un salariul minim în sectorul privat trebuie eliminată, iar aceasta ar trebui să rămână doar la stat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here